Катастрофата която ни готвят със Зелената Енергия

Хората харесват абстрактно идеята за слънчеви ферми, но стотици общности по света в момента се борят с тях, защото изискват 300-600 пъти повече земя от другите енергийни източници, произвеждат 300 пъти повече токсични отпадъци и опустошават критични местообитания на дивата природа. Много богати нации изхвърлят използвани слънчеви панели и батерии в бедните африкански нации.
Други богати нации изпращат използвани слънчеви панели за рециклиране в депа, където в някои случаи те биха могли потенциално да замърсят подземните води с токсични тежки метали като олово, селен и кадмий”.
До 2035 г. ще има 3 пъти повече използвани слънчеви панели, отколкото нови, което ще ги направи 4 пъти по-скъпи. “Икономиката на слънчевата енергия”, пишат изследователите на Harvard Business Review, “ще потъмнее бързо, тъй като индустрията потъва под тежестта на собствения си боклук”.

Соларните ферми убиват критично застрашените пустинни костенурки. “Екип от биолози премести 139 костенурки от техните местообитания, за да направи път за слънчевите панели… В рамките на няколко седмици 30 костенурки умряха.” (Къде е Грета)
Вятърните турбини отрязват крилете на големи, застрашени птици, които се размножават бавно. “Учените от USGS (Геологическа топографска служба на САЩ) заключиха, че ако се случи очакван ръст на вятърната енергия до 2040 г., увеличените смъртни случаи, причинени от турбини, могат да намалят популациите на царския орел наполовина за 10 години.”
След като вятърните турбини прекарват десетилетия в унищожаване на застрашени видове, перките им се изпращат на боклука, защото е твърде скъпо да се рециклират.
Общности по света се борят срещу налагането на разрушителни за околната среда слънчеви и вятърни проекти от банкери, подкупени държавни служители и субсидирани фермери. Над 40 общини са блокирали или ограничили проекти само в Охайо, САЩ тази година!
Лесно е да се изчисли огромното въздействие на слънчевите и вятърните проекти
Ниската енергийна плътност на слънчевата светлина и вятъра е причината слънчевите и вятърните проекти да изискват толкова много земя и добив. Ето защо те не могат да захранват високоенергийна цивилизация. И това е причината краят на манията по възобновяемите енергийни източници да наближава.
Трябва да забраним всички слънчеви панели, внасяни от Китай. Те се правят от затворени уйгурски мюсюлмани, срещу които се извършва геноцид. Те са евтини, защото са направени с робски труд. Субсидията за слънчева енергия е кръвнина.
Батериите също така са направени от поробени мюсюлмани в Китай (Уйгури). Поради фундаментални морални причини трябва да забраним всички слънчеви панели и батерии, произведени в Китай.
Дъждовните гори са опустошени заради токсичните елементи, необходими за възобновяемите енергийни източници и батериите
Подобни интересния заглавия:
Както винаги, истината и само истината!
Visited 54 times, 1 visit(s) today