Бил Гейтс зловещо предупреди за идващи биологични атака

[ad_1]

Светът трябва да се
подготви не само за нови пандемии, но и за възможни терористични атаки с използване на биологични оръжия, предупреди той

Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че светът трябва да се подготви не само за нови пандемии, но и за възможни терористични атаки с използване на биологични оръжия, които според него могат да бъдат дори по-опасни от разпространението на COVID-19, пише blitz.bg

Гейтс каза в интервю за базираната в Обединеното кралство гражданска организация „Policy Exchange”, че ще трябва да бъдат изразходвани милиарди долари за изследване на епидемиологичната безопасност и разработване на специфични механизми за борба с инфекциозните заболявания и противодействие на нови заплахи пред човечеството.

Той призова Световната здравна организация (СЗО) да създаде специална работна група, която да следи епидемиологичната ситуация в света. Според Гейтс тази структура може да се подготви и за евентуални атаки на биотерористи, разработвайки сценарии за елиминиране на последствията от тях.

„Работната група за пандемии към СЗО вероятно ще има нужда от около милиард долара годишно. Тя ще наблюдава и провежда „бактериологични тестове”, както аз ги наричам“, каза основателят на Microsoft в съвместно интервю с бившия външен министър на Обединеното кралство Джеръми Хънт, който в момента председателства британската парламентарна здравна комисия, уточнява БГНЕС.

източник: blitz.bg

93-годишната знахарка Весела Боздукова: Болестите идват от лошите енергии

Няколко болести, които някога са разбирани и третирани грешно

Най-опасните болести в историята на човечеството

Средновековните хора били обречени на слабоумие и болести

 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today