Възходът на Аполион 2012: Тринадесетият Бактун

[ad_1]

Надписът: Цунц-(а)дж-уум-уксладжуун пик (та) Чан Аджау укс(-те’) Унииу. Ухт-уум? Й-ем(ал)? Болон Йокте’ К’ун та?

Преводът: „Тринадесетият „Бак’тун” ще свърши (на) Четвърти Аджау, Третия Унииу (К’анк’ин). ? ще стане. (Ще бъде) спускането (??) на Деветте Подкрепящи? Бог(ове) на?”

Въпреки че Ню Ейджърите признават, че краят на календара на маите известява завръщането на Болон Йокте Ку на земята през 2012 г. (датата, на която толтеките пророкували физическото завръщане на бога-змия Кетцалкоатл), те твърдят, че потенциалното катаклизмично явление всъщност ще даде началото на нова Златна ера на извисено съзнание.

Други не са толкова сигурни.

Майкъл Д. Коу, на чийто труд от 1966 г. „Маите” се приписва първото довеждане на датата на мигновения край до вниманието на обществото, пише през 2002 г.: „Има предположение, че Армагедон ще застигне дегенериралите народи на света и цялото творение в последния ден на тринадесетия [бактун]. Така… настоящата ни вселена… [щяла] да бъде унищожена [през] 2012 г., когато Големият цикъл на Дългото летоброене бъде завършен”.

Времето не ни позволява да проучим всеки от множеството източници, определящи 2012 година като край на епохата. (Например, Библейският код твърди, че светът ще свърши на тази дата поради сблъсък с метеор, астероид или комета; завръщането на Планета Х, пораждайки обръщане на полюсите и унищожаване на земята; Изследването „Пророчеството Орион” на Патрик Джерил и Джино Ратинкс, което твърди, че апокалиптичното пророчество за 2012 г. е кодирано в египетския Сфинкс, пирамидите и зодиаците на гръко-римския храм в Дендера; или теорията, повтаряна в телевизионния сериал „Досиетата Х”, която спекулира върху колонизация на земята от „извънземни” през декември 2012 г. – идея, подкрепяна напоследък от тибетски монаси). По-долу накратко ще обобщя няколко достойни за отбелязване модела на предричане, включващи 2012 година, които ще бъдат последвани от нещо, което смятаме за много по-важна и неразкривана досега информация по отношение на тази дата.

2012 и И-Чин

Крайната дата 2012 може да се види и в един от най-старите класически текстове на Китай, „Книгата на Промените”, или „И-Чин” – древна система от символи, която била използвана, за гадаене на „реда” от произволни събития. Когато покойният философ и учен Терънс Макена, основоположник на Времева Вълна Нула или Теория на Новостите, и брат му Денис започнали да изучават И-Чин преди няколко години, се натъкнали на редица неочаквани модели в последователността на цар Уен, завършващи с 2012 година. Използвайки шестдесет и четирите хексаграми от шестте нива на променливи хоризонтални черти и точки в И-Чин, Терънс създал линеен модел, който започвал преди хиляди години, когато И-Чин била създадена, и продължавал в бъдещето. Използвайки компютърна програма, той формулирал графика, подобна на тези на стоковите пазари, която изобразявала възходяща и низходяща линия въз основа на моделите от И-Чин.

За своя изненада, той открил, че високите и ниските части на графиката кореспондирали на времената в историята, когато се случвали „новости” или важни световни събития, включващи скок около 11 септември 2001 г. и предстоящ скок за октомври 2010 г. Но една дата нямала аналог с никоя друга върху графиката. Това е, когато линията просто свършва, рязко изскачайки от графиката към безкрайността – 21 декември 2012 г. Това откритие е още по-удивително, като се има предвид, че изследването на Макена било публикувано през 1973 г., независимо от каквото и да било познание за крайната дата в календара на маите.

2012 и проектът „Уеб Бот”

От подобен интерес е проектът „Уеб Бот”, който бил разработен през 90-те години на миналия век за проследяване и предсказване на стоковата борса. Технологията претърсва Интернет подобно на търсачка, намира ключови думи и следва „чата”, за да се добере до „колективното несъзнавано” на глобалната общност, за да открива подсказки към минали, настоящи и бъдещи покупателни модели. През 2001 г. операторите започнали да забелязват нещо, което изглеждало повече от съвпадение, и че „ботът” ставал своеволен, точно предричайки нещо повече от прогнози за стоковите пазари, включително юни 2001 г., когато програмата предсказала, че ще се случи променящо живота по цял свят събитие и че то ще се случи в рамките на шестдесет до деветдесет дни. На 11 септември 2001 г. кулите-близнаци на Световния търговски център падат.

Уеб Ботът предрича и атаката с антракс на столицата Вашингтон през 2001 г., земетресението, довело до цунамито на 26 декември 2006 г., урагана „Катрина” и още. Сега Уеб Ботът предрича глобално опустошение в края на декември 2012 г.

2012 и Слънчев максимум

През 2006 г. НАСА публикува доклад от Мосуми Дикпати от Националния център за атмосферни изследвания върху нещо, което би могло да бъде най-мощната слънчева буря откакто се водят записи приблизително отпреди четиристотин години, очакваща се да достигне соларен максимум през 2012 година. Самата геомагнитна буря, породена по това време, може да стане апокалиптична. През април 2009 г. Майкъл Хенлън спекулира за лондонския Дейли Мейл какво би могло да означава това в статия, озаглавена „Разтопяване”: „Катастрофата, когато настъпи, отначало ще е красива. Мека вечер е в края на септември 2012. Още със залязването на слънцето помръкващото небе над Лондон оживява от пламъци. Стълбове от буйни подобни на гирлянди се извиват на небето.Оранжеви платнища бушуват на хоризонта по време на най-зрелищната проява на северното сияние в южна Англия през последните 153 години. А след това, деветдесет секунди по-късно, светлините започват да угасват. Не светлините на небето – те ще блестят до зори – а светлините на земята… До един час големи части от Британия остават без електричество. До полунощ всички мобилни мрежи са се сринали, а Интернет угасва. Телевизията – земната и сателитната – изчезва от ефира. Радиото е само статичен шум. До обяд на следващия ден е ясно, че нещо ужасно се е случило и цивилизованият свят потува в хаос. Година по-късно Британия, по-голямата част от Европа плюс Северна Америка са в хватката на най-дълбоката икономическа катастрофа в историята. До края на 2013 г. сто хиляди европейци са умрели от глад”. Хенлън продължава с подробностите от ефектите на катастрофалната слънчева буря от 2012, включвайки недостиг на храна, на енергия и върлуващи заболявания, заключавайки, че „ще е разумно да започнем да се запасяваме със свещи”.

2012 и пророчеството на древните чероки за гърмящата змия

 „Пророчеството на древните чероки за гърмящата змия”, известно още като „Пророчеството Чикамауган” или „Пророчествата на чероките за съзвездията”, е част от редица апокалиптични пророчества, направени от членове на племето Чероки в периода 1811-1812 г.

Пророчествата много приличат на мезоамериканското вярване и се разглеждат от изследователите като вероятно завръщане на пернатата змия-бог Кетцалкоатл през 2012 година. Също както при маите, календарът на чероките свършва мистериозно през 2012 година, когато астрономически явления, свързани с Юпитер, Венера, Орион и Плеядите, карат „силите” на звездната система да се „пробудят”.

Част от „Пророчеството на Гърмящата змия”: По това време [2012] от пръстите, удрящи Юпитер, звездната система Орион ще се пробуди. И Плеядите и Орион отново ще воюват, както в древни времена. Юпитер и Венера ще се пробудят за съдбата на цикли от Време/Безвремие. Орион ще воюва срещу Плеядите, Юпитер ще воюва срещу Венера…

През 2012 година… ще има подреждане както в календара на чероките, така и на небето в съзвездието Гърмяща змия… Това е времето на двуглавата змия. Това е времето на червеното на Орион и Юпитер срещу бялото синьо на Плеядите и Венера…

През 2012 година… съзвездието Гърмяща змия на чероките ще заеме различна конфигурация. Самата змия ще остане, обаче; върху главата на Гърмящата змия ще се прибавят пера, очите ѝ ще се отворят и ще заблестят, криле ще разпери като крилата гърмяща змия. Ще има ръце, а в ръцете си ще държи бокал. Бокалът ще е пълен с кръв. Върху опашката ѝ от седем клопачки ще засияят и ще се движат Плеядите.

Гърмящата змия ще стане перната гърмяща змия или перната змия на Времето/Безвремието [Кетцалкоатл?]. А върху Гърмящата змия е и Млечният път. Пресичане на Млечния път ще бъде видяно в тези времена [2012]. И кландарът на чероките ще свърши през 2012 година… [със] завръщането на Бледия.

2012 и пророчеството от Зохара за завръщането на Месията

Масово смятан за най-важната творба на еврейската Кабала, Зохарът е колекция от книги, написани на средновековен арамейски преди над седемстотин години и съдържащ мистичен коментар върху Петокнижието (петте книги на Моисей – Тората).

В допълнение към тълкуването на Светото писание, секцията „Вайра” (том 3, раздел 34) включва „Знаците, възвестяващи Машиах”, или „Идването на Месията”. Очарователната дата на появяването „му” е определена в Зохара в края на 2012 г. Като се има предвид отхвърлянето на Иисус от ортодоксалните евреи като Месия, това идване би трябвало да възвести разкриването на Антихриста през 2012 г.

Дж. Р. Чърч от „Пророчество в новините” се обади наскоро в офиса ми и ме преведе през стихове 476-483 от тази част на Зохара, за да посочи нещо, което никой, доколкото дотук съм успял да намеря, в общността, изследваща 2012 година, не е писал преди това – че времето на утеснението на Якова (Великата скръб) ще започне според този древен текст през 2012 година, когато „земните царе” се съберат в Рим и бъдат убити от метеоритен дъжд от небето.

Интересно, сред другите изследователи на последствията от 2012 година, малцина посочват към едно пророчество на Малахия О’Моргер, или св. „Малахий”, както е известен на католиците, което има общо с „последния папа”. Пророчеството, взето от „Пророчество за папите” на св. Малахий, е сред списък от стихове, предричащи всеки един от римокатолическите папи от Папа Селестин II до последния папа, „Петър Римлянинът”, чието царуване ще завърши с разрушаването на Рим. Според пророчеството на Малахий следващият папа (след Бенедикт XVI) ще бъде последният понтиф – Petrus Romanus, или „Петър Римлянинът”. Той ще поеме властта по време на голяма скръб, а след това „градът на седемте хълма ще бъде разрушен и ужасен и страшен Съдник ще съди людете”.

2012 и Матей 24

Възможно ли е Иисус да е отбелязал 2012 година като пророческа? Когато учениците Му питат, „Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века [еон]? (Матей 24:3), Иисус отговаря „И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син” (Матей 24:37).

Думата „еон” в този текст не е общата дума за „време” (хронос) на гръцки. „Еон” е думата, която гърците използвали, за да определят действителен цикъл на подредбите на Млечния път или продължителността на една епоха. Дейвид Флин казва за това: „Отговорът, който Иисус дава на учениците Си за „кога” ще бъде краят на еона, бил специфичен. Астрономическите знаци на небето щели да бъдат точно същите като тези в дните на Ной, когато Левиатан ограждал хоризонта призори на зимното равноденствие. Не би могло да има по-точно сравнение между настоящото ни време и епохата на Ной… Настоящият еон е към края си. Също както синтелията (края на света) преди, ще има големи катаклизми и промени”.

2012 и Християнското пророчество

Човекът, известен като „Ходещата Библия” заради изключителното си запаметяване на библейски текстове,  Джак Ван Им, наскоро излъчи по „Джак Ван Им Представя” специално предаване, наречено „21 декември 2012: Последният ден на историята?”, в което описва най-различни културни и светски източници, сочещи 2012 година като съдбовна. Част от материала, който покрива, е описан по-горе, като пророчеството на маите и И-Чин. Но Им споделя и как е прегледал три хиляди заглавия и че е открил, че всичко, което прогнозиращите казвали за 2012 година, отразявало това, книга Откровение и пророците от Стария завет предсказали за свършека на времето.

Друг християнски изследовател, който вярва, че 2012 година би могла да е важна, е пастор Марк Билц от Ел Шадай Министрис. Въз основа на проучванията си върху еврейските празници и лунни затъмнения Билц открива в уеб сайта на НАСА доказателство, че рядко събитие, наречено „тетрада” – при което четири последователни пълни лунни затъмнения или кървави луни се случват в рамките на един век – ще съвпаднат с празника Пасха през 2104-2015 г.

Според Билц тетрадите исторически се появяват около специални дати от еврейската история, като по време на Пасхата и Сукот, след като Израел става нация през 1948 г. и отново през 1967-1968 г. след Шестдневната война, когато Израел си връща Йерусалим. През 2014-2015 г. кървавите луни ще се появят в първия ден на еврейската година и отново на големия празник Рош Хашана. Ако те са в изпълнение на пророчествата на Иисус в Матей 24:29-30 и Йоил 2:31 по отношение на „Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен.”, те биха могли да сочат към предстоящото завръщане на Христос хипотетично през 2015-2016 г. Както беше отбелязано в предната статия, това би могло да означава и че 2012 година би могла да е „средата на седмицата”, когато Антихристът нарушава договора си с Израел и започва Великата скръб.

2012 и Чертожната дъска на Първа степен показва пътя

Когато започна проучването за „Възходът на Аполион 2012” и аз научих за почти петстотингодишните пророчества на маите, свързващи „колониалното летоброене 1776” с последните тринадесет катуна от календара им, свършващ през 2012 година (и как академиците гледали на това като огледало на обратното броене на „християнския Последен съд”, се запитах дали ранните американски изследователи – и особено архитектите на фримасонството, участвали в проектирането на столицата Вашингтон, Държавния печат на САЩ и други иконични артефакти от значение за основаването на тази страна – са знаели за тази мезоамериканска времева рамка. Изглеждаше твърде голямо съвпадение, че последните тринадесет катуна, свършващи през 2012 година, биха съвпаднали по някаква случайност с началната и крайната дата върху Държавния печат. Разследването ми по темата доведе до множество примери за 2012 година, свързана с Америка (и други части на света), които описвам подробно в моята книга. Но поради естеството на тази статия, тук ще опиша едно последно откритие, пряко свързано с фримасоните и проектантите на столицата Вашингтон, което илюстрира познанията им за крайната дата 2012.

Това откритие дойде като резултат от д-р Робърт Ломас от Брадфордския университет в Обединеното кралство, открито публикувайки в училищния уебсайт архив върху фримасонството, който той бил получил от масоните. Причината за решението да направи тази информация достъпна е неизвестна, но за щастие тя съдържаше чертожната дъска на фримасоните от първа степен. Когато открих тази страница на колежа, бях удивен, че тази галактическа подредба, планирана да се случи през 2012 г., е ясно изобразена върху чертожната дъска. Още по-изненадващо – тя е свързана със стълбата, която просветеният масон може да използва, за да стигне до местоположението на Великия Архитект на Вселената през 2012 г. – седемзвездната система на Плеядите на Аполон/Озирис! Чертожната дъска е зашеметяваща със своята символика, описваща почти всичко, което сме казали дотук по отношение на бога на фримасоните, митовете свързани с него, и датата на която е пророкувано да се завърне.

Когато тълкуваме символиката на тази чертожна дъска, е важно да се придържаме към информацията, предоставена от уеб сайта на университета, която от своя страна се придържа към Шотландския фримасонски орден. Използван е, следователно, специфичен език от сайта, за да се разшифрова значението на чертожната дъска, включително следното: Сияйната Звезда, или слава в центъра, ни насочва към слънцето, което осветява земята и с благото си влияние излива благословията си върху човечеството като цяло.

Назъбената или Мозаечна граница ни насочва към Планетите, които с различните си завъртания образуват красива граница или преваз около това величествено светило – Слънцето…

Във всички редовни, добре оформени, установени Ложи има точка в рамките на окръжност, около която Братята не могат да грешат. Тази окръжност е свързана между север и юг от две дебели паралелни линии… В горната част на тази окръжност е положена Книгата на Свещения закон, подпираща стълбата на Яков, чийто връх стига до небесата.

Трите велики стълба, поддържащи фримасонската ложа, са емблематични за тези божествени атрибути и представляват още Соломон Цар на Израил, Хирам Цар на Тир и Хирам Абиф… Соломон Цар на Израил заради мъдростта му в строенето, завършващ и посвещаващ Храма в Йерусалим в служба на Бога; Хирам Цар на Тир [Луцифер от Езекиил 28:11-19?] заради силата му, с която го подкрепя с хора и материали; и Хирам Абиф [Озирис, според фримасонството] заради чудното му и съвършено майсторство в украсяването и нагиздването на същия.

Масонът, който е обладан от тази добродетел в най-пълен смисъл може с право да се счита, че е достигнал до върха на професията си; образно казано, вечно обиталище, скрито от простосмъртни очи от звездното небе, емблематично изобразено в нашите Ложи от седем Звезди, които имат алюзия със също толкова редовни масони; без който брой никоя Ложа не е съвършена, нито пък някой кандидат може законно да бъде въведен в Ордена…

Слънцето и Луната са вестители на Неговата воля.

Използвайки описанията на символите, предоставени от масоните, първото нещо, което човек забелязва в дъното на стълбата, е точката в окръжността: символът на Ра, Озирис и Изида, събрани в създаването на потомство, „свързани между север и юг от две дебели паралелни линии”. Сияйната звезда близо до центъра на дъската представлява Кучешката звезда Сириус, която се свързва с Луцифер и епоса на Озирис в крайна сметка, според Албърт Пайк в „Морал и Догма”. Той отбелязва, че масоните от първа степен, които използват тази чертожна дъска, няма да знаят за тази връзка; ще мислят, че сияйната звезда представлява „слънцето”, както са инструктирани да вярват според насоките на университетския уеб сайт.

Но тези адепти, „въведени в мистериите”, разбират че това е Сириус – свързван с Луцифер, Изида и Озирис – тъй като „негово е Всевиждащото око в нашите Ложи”, според Пайк.

По отношение на това божество инструкциите в уеб сайта на университета към фримасоните от първа степен обясняват, че слънцето и луната в горната част на дъската са „вестители” на бога. Разбирайки това, равноденственото слънце в горния ляв ъгъл действително ни казва нещо много ясно относно „времето” и връзката му със символиката на Изида/Озирис. Слънцето е изобразено, застанало на „тъмния разрив” на Млечния път, докато луната отдясно е придружена от седемте звезди на Плеядите. Просто казано, това е подредбата, която ще се случи, когато дългото летоброене на календара на маите привърши и зимното равноденствено слънце се изравни с „тъмния разрив” – място, което маите описват като „Пътят към Подземния свят”.

Чертожната дъска по този начин съобщава, че в момента когато се случи тази галактическа подредба, ще започне зората на новата ера на Озирис, когато стълбата към небето събере отдадения масон с неговия Велик Архитект на Вселената на 21 декември 2012 г.

Към: ПРЕДГОВОР

Към: ПРИЗОВАВАНЕ НА АНГЕЛА ОТ ВИХЪРА

Към: КАКВО СЪОБЩАВАЛИ ПЪРВИТЕ СИМВОЛИ И НА КОГО

Към: ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ ДОПОТОПНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА ЕНОХ

Към: ПРИЗНАЦИ ЗА КОНСПИРАЦИИ – МИСТИЧНИ ЧИСЛА, ЗАРАЗИТЕЛНИ ИДЕИ

Към: БУНТОВНИ МЕМОВЕ С КАУЗА – СЛИВАНЕ НА УМОВЕТЕ ЗА ЧОВЕКА НА ГРЕХА

Към: ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕРАТА НА ОБАМА

Към: КИМВАНЕ ОТ ОРДЕНА И ОЛТАРЪТ НА ЗЕВС

Към: ДАЛИ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ЩЕ ГЕНЕРИРАТ АНТИХРИСТА?

Към: ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИСТЕРИЯ НА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ ЗАПОЧВА

Към: ИДВАЩИТЕ БОГОВЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Към: НАЧАЛОТО НА ОРГАНИЗИРАНАТА МИТОЛОГИЯ ЗАПОЧВА В ШУМЕР

Към: ПЪРВИ СЛЕДИ НА ПОКВАРАТА

Към: ВЪЗХОДЪТ НА ОЗИРИС

Към: ОТ ДРЕВЕН ЕГИПЕТ КЪМ ГЪРЦИЯ – ТВОЯТ АПОЛОН ЦАРУВА

Към: ДИОНИС: ПСИХОТИЧНИЯТ АСПЕКТ НА ДЕМОНА АПОЛОН/ОЗИРИС

Към: ЛУЦИФЕРИАНСКАТА НАУКА ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА БОЖЕСТВО

Към: АЛТЕРНАТИВНА ПРИЧИНА ЗАЩО БДИТЕЛИТЕ СМЕСВАЛИ ДНК

Към: БИБЛЕЙСКИ ПРИМЕР ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА НЕФИЛИМ

Към: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СЪВРЕМЕННАТА НАУКА ДА ИМА РОЛЯ В ИДВАНЕТО НА АПОЛОН?

Към: ОТВАРЯНЕ НА КУТИЯТА НА ПАНДОРА

Към: 70-ТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА ЕНОХ: ЗЕМЯТА ЛИ Е ТОВА, КОЕТО УСЕЩАМ, ЧЕ БУЧИ?

Към: ДРУГИ ПОЛЕЗНИ БИОТЕХНОЛОГИЧНИ СЕЧИВА ЗА АНТИХРИСТА

Към: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ И БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА

Към: НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ + ТРАНСХУМАНИСТИЧНА ФИЛОСОФИЯ = 11,22,33

Към: КОГА АПОЛОН/ОЗИРИС/НИМРОД, СИН НА ЛУЦИФЕР, ЩЕ ДОЙДЕ?

Към: НА КОГО Е ТОВА ВСЕВИЖДАЩО ОКО, ВСЕ ПАК?

Към: НЕДОВЪРШЕНАТА ПИРАМИДА ПОД ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО

Към: ДАТИ НА ТАБЛОТО: НАЧАЛОТО И ЗАВЪРШЕКЪТ НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО

Към: ПОВТОРЕНИЯ НА 2012 И 2016: КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ТЕЗИ ДАТИ?

Към: ТРИНАДЕСЕТИЯТ БАКТУН

Към: ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКИ ТАЙНИ – МАИТЕ, БДИТЕЛИТЕ И ЗАВРЪЩАНЕТО ПРЕЗ 2012

Към: ВЕЛИКАТА ЗАБЛУДА 2012 И ПОСЛЕДНИЯТ КОНКЛАВ

 

 [ad_2]

Source link

Visited 13 times, 1 visit(s) today