Планината Шаста: Тайнствената планина и свещената дестинация

[ad_1]

Планината Шаста не е най-високата или най-красивата планина в Каскадната верига; но е най-легендарният. По отношение на странности и странности, необичайните истории около планината ще предизвикат всеки друг регион в съседните Съединени щати или може би дори света. Според вестник Sacramento Bee, над 100 култа от цял ​​свят водят началото си от връх Шаста.

Подземните обитатели на планината Шаста

В финансирано от правителството проучване 89 процента от разпитаните посетители признаха, че са дошли на планината Шаста, за да се покланят на боговете и извънземните същества, за които се смята, че живеят в Кухата земя под планината – които често се наричат ​​„подземните обитатели“ на планината.

Повечето странни истории около планината Шаста могат да бъдат проследени до книга, наречена Жител на две планети публикувано за пръв път през 1906 г., написано от тийнейджър Фредерик С. Оливър, който живее в Йрека, Калифорния, по време на ерата на златната треска. Книгата на Оливър съдържа първите публикувани препратки, свързващи връх Шаста с мистично братство на „духовните адепти“; тунелен вход към таен град под планината Шаста; Лемурия; концепцията за „АЗ СЪМ”; а също и „насочването“ на дезинтегрирани духове.

Връх Шаста

Планината Шаста (юни 2016 г.) © Dustin Naef.

Дж. Гордън Мелтън, експерт по необичайни религии, идентифицира първата в света НЛО религия като групата „АЗ СЪМ Дейност“, която е основана в планината Шаста през 30-те години от Гай Балард.

Балард твърди, че се е срещал с известния алхимик граф Сен Жермен, докато е търсил тайно окултно братство по склоновете на планината; Сен Жермен се явява на Балард и споделя с него някои от неговите извънземни приключения и пътувания с извънземни от планетата Венера.

Твърди се, че Балард е широко плагиатствал Жител на две планети когато пише мемоарите си, Разкрити мистерии, за неговите визионерски, духовни преживявания на планината Шаста.

Индиански традиции

Някои съвременни спиритисти имат много интересна представа за планината Шаста. В социологическо проучване съвременните спиритисти изразиха признателност към индианските традиции за планината и също така признаха, че понякога им подражават; но те също често дават информация, че тяхната система от вярвания е по-нататъшна еволюция, следователно по-„напреднала“ от космологията на индианците.

Mt Shasta Reflection, Mountain Lake Modest Bridge, Калифорния. ( Кристофър Босуел / Adobe Stock)

Планината Шаста е място, където много съвременни духовници отиват да физизират изражението на висшето съзнание на планетата и стъпват в своите възвишени роли като духовни гурута и просветлени същества.

Съвременните спиритисти свързват свещената планина на индианците с легендарната планина на алчните мечти на миньора; където златото виси от покривите на пещерите, обградени с бижута на Лемурия, като гигантски ледени висулки. Под планината кристалният град на Темус на Лемурия чака в Кухата земя – точно извън обсега на реалността в трето измерение – където може да се осъществи всяко желание: безсмъртие, свобода от болка и страдание, ослепителен лукс, приятелство и любов.

Красива природна обстановка в Little Backbone Creek, езерото Шаста, Калифорния.

Красива природна среда в Little Backbone Creek, езерото Шаста, Калифорния. ( CC BY-ND 2.0 )

В този алтернативен духовен възглед няма Ад; но жителите на Земята непрекъснато биват предупредени, че времето им изтича и е по-добре да се развият и да си осигурят мястото в петото измерение на Телос преди някаква постоянно променяща се, бъдеща катастрофа. Ако не се справите с програмата и не се развиете, ще се родите отново тук – или може би на някоя друга адска планета – където ще трябва да се изправите пред същите болезнени кармични уроци и предизвикателства, преди да можете да достигнете възнесение, отвъд реалността в трето измерение. Може да минат още 10 000 години, преди на жителите на Земята да бъде предоставена възможност да се развият отново.

Паранормално горещо място и Майка Мери

Планината Шаста е широко разглеждана като паранормално горещо място, където бариерите между световете са значително по-тънки. Понякога мъртвите дори обещават да се върнат от гроба си от планината.

През 1951 г. жена с теософски наклонности, която се нарича Майка Мери, отваря заведение, наречено „Хана“, разположено на Главна улица в центъра на планината Шаста. Майка Мери се влюби в планината след четене Обитател на две планети, и вярваше, че нейното заведение ще привлече изгубени души, преминаващи през тях, на които тя може да помогне по пътя им към просветлението.

Живописна гледка към връх Шаста в Калифорния, САЩ. ( хекуб / Adobe Stock)

През годините на работа Мери прие над 10 000 посетители.

С течение на годините уморените пътници щяха да се отправят към Междущатска 5 посред нощ и да се окажат странно принудени да отбият от изхода в града, където да карат на кратко разстояние и да се озоват на прага на Мерис Ин, гладни и откриването, че това е единственото отворено място в града, където могат да получат нещо за ядене.

Път за връх Шаста. ( Лора Жан / Adobe Stock)

Мери винаги беше сама горе в стаята си, но се казваше, че тя интуитивно знаеше кога ще се срещне с друг посетител и ще слезе долу и ще седне на масата, когато влязат, готова да започне оживен разговор. Казваше се, че Мери има известна способност да казва на хората точно какви учения трябва да чуят и разговаря по най-скромен и невзрачен начин.

На 75-годишна възраст, когато майка Мария почина, тя твърди, че е оставила инструкции на последователите си да пазят бдение над трупа й, защото възнамерявала да се върне от гроба. Членовете на църквата на Мери направиха точно това и почти месец запазиха смъртта й в тайна от всички.

През това време шестнадесетгодишно момче и двама по-възрастни мъже денонощно стояха на стража до трупа й в очакване душата й да влезе отново във физическото тяло.

Илюстрация „Бдение“ © Дъстин Нееф от книга Забравената история и легенди на планината Шаста (2016).

Илюстрация „Бдение“ © Дъстин Нееф от книга Забравената история и легенди на планината Шаста (2016).

Трудно е да си представим ужаса, който трябва да е представил не-балсамиран, разлагащ се труп, лежащ близо месец в спалнята на Мери горе на хана. Сигурно беше кошмарна сцена, достойна за Едгар Алън По.

Очевидно последователите на Мери заключават, че душата й все пак няма да се върне при трупа си. Най-вероятно зловещият външен вид и вонята на тялото ги довели до себе си, защото най-накрая се приближиха и тихо прибраха тялото й в моргата на града и предупредиха властите.

Не е изненадващо, че оттогава Inn Mother’s’s Inn е затворен.

Горно изображение: Изгрев на планината Шаста ( CC BY-SA 2.0 )

От Дъстин Нееф

Актуализирано на 2 юни 2021 г.

Препратки

Хилинджър, Чарлз. Вълшебната планина: Шаста е „Олтар“, който привлича хиляди. Пчела Сакраменто. 5 май 1970 г.

Духовни поклонници в планината Шаста, Калифорния. Лин Хънтингер и Мария Фернандес-Хименес. Географски преглед кн. 90, № 4 (октомври 2000 г.)

Оливър, Фредерик С. Жител на две планети: или, Разделянето на пътя. Издателска компания Poseid, първо отпечатване 1905.

НЛО религии, Кристофър Партридж, 2003.

Брайън, Джералд Б. Психическа диктатура в Америка меки корици, 1940.

Франк, Емили. Планина Шаста: Мистичната планина в Калифорния, 1998 г.

Джоунс, Аурелия Луиз. Откровения на новата Лемурия (TELOS, том 1), 2004.

[ad_2]

Source link