Легенди за инките и мистериозния слънчев диск, изчезнал след отваряне на звездна врата

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

По целия свят две древни цивилизации са почитали Слънцето. В Южна Америка древният владетел на инките Пачакути дойде на власт с помощта на огледален слънчев диск. В Египет фараонът Ехнатон фокусира цялото поклонение върху слънчев диск, наречен Атон.

Това ли бяха и двата случая на почитане на идол на Слънцето или историята имаше нещо повече? За древните теоретици на космонавтите тези дискове изглежда представляват модерна технология от извънземен произход. Критиците и масовите учени вместо това ще осветят очакваните земни обяснения.

В тази първа статия ще разгледаме инките, храма на слънцето и мистериозните легенди за слънчевия диск, както е показано в поредицата „Древните извънземни“. По-късно ще разгледаме историите на Атона и Фараона Ехнатон.

Ancient Aliens Season 12, Episode 15 се фокусира върху историята на Pachacuti и неговия мистериозен слънчев диск. Шоуто предполага, че слънчевият диск е буквално комуникационно устройство. Вместо просто идол, който човек също би се молил, той може би беше подобен на съвременен смартфон с усъвършенствана компютърна схема.

„В световен мащаб няма значение каква древна култура, има някакъв вид поклонение на диск, дошъл от небето“, казва Джорджо А. Цукалос. „Възможно е този диск да е имал някакъв вид извънземна връзка и този диск да е бил технологично устройство.“

Pachacuti чрез YouTube

Легендите за слънчевия диск предполагат, че той е бил използван за отваряне на портал към други светове пред Портата на боговете, La Puerta de Hayu Marca. Странната и грандиозна 23-футова квадратна структура, наподобяваща врата, близо до езерото Титикака, се смята от някои възможни звездни врати. Човек със средна височина може да стои вътре в издълбаната Т-образна „врата“. В средата на тази врата има малка кръгла депресия, сякаш за задържане на нещо на място.

Макар че това може да е просто изоставен проект, местните легенди предполагат друго.

Според Atlas Obscura:

„Местните жители наричат ​​вратата„ Пуерта де Хаю Марка “или„ Портата на боговете “, а местните легенди очевидно говорят за хора, изчезващи през вратата, както и за странни гледки, като„ високи мъже, придружени от светещи топки светлини, минаващи през прага. „

Puerta de Hayu Marca чрез YouTube

Друга легенда твърди, че първият инкански цар-свещеник Араму Муру занесъл слънчевия диск до Портата на боговете и го използвал, за да отвори портал. Той влезе вътре и изчезна завинаги, оставяйки зад себе си диска. След това случилото се с диска се губи в историята.

Според Древен произход:

„[Aramu Muru] се приближи до гигантска врата, врязана в изкуствено изравнен планински склон. В центъра на тази каменна вдлъбнатина имаше кухина, в която той постави слънчевия диск. Когато го направи, каменната врата блестеше и ставаше ярка. Араму премина през портала и след това той се върна на камък. Никога повече не е бил виждан и вратата никога не се е променяла. ”

Вижте сцената от Древните извънземни, както и повече фон по-долу:

Повече за Портата на боговете и Араму Муру по-долу:

Във видеото по-долу теоретиците на Древните извънземни предполагат какво може да се е случило със слънчевия диск. Контрабандно ли е излизано от храма през подземни коридори близо до крепостния храмов комплекс Саксайхуаман? Или дискът е отнесен до свещеното място на езерото Титикака, където се е появил богът-създател Виракоча?

Никой не знае и така мистерията може винаги да остане.

Липсва слънчевият диск, но остават удивителните руини на Храма на Слънцето или Кориканча (Кориканча) в Куско, Перу. Твърди се, че храмът и градината са били украсени с големи количества злато и посветени на Виракоча и неговите посредници с хората. Управляващите посредници бяха лунната богиня Куила и нейният съпруг Inti, богът на Слънцето.

Маска на Инти чрез Енциклопедия на древна история

Дали слънчевият диск беше просто идол на поклонение и молитва? Или беше нещо по-необикновено, устройство за директна комуникация с „боговете?“ Или дори устройство за отваряне на звездни врати? Ти решаваш.

След това научете за фараона Ехнатон и неговия мистериозен слънчев диск: Какво беше Атон, слънчевият диск на фараона Ехнатон?


Препоръчано изображение: Екранна снимка чрез YouTube

[ad_2]

Source link

Visited 47 times, 1 visit(s) today