Кои са мистериозните Хора-Сенки? | Последен век

[ad_1]

Дали Хората-Сенки са от друго измерение? Духове? Извънземни? Демони? Астрални тела?

Чували ли сте за т.нар. Хора-Сенки?

Тези мистериозни създания са наричани от тези, които твърдят, че са ги виждали, междуизмерни същества, духове, пътешественици във времето и дори извънземни.

Хората, които твърдят, че са ги виждали, не са сигурни какво са видели.

Всъщност, множество описания на хората-сенки предполагат, че те се появяват изневиделица.

Докато си седиш и гледаш телевизия, забелязваш странно движение в другия край на стаята. Сторило ти се е тъмно и сенчесто, но там няма никого, ти си сам. Дали умът ти не ти прави номера? Или въображението ти се е развихрило? Казваш, че просто ти се е сторило, докато не се случи отново.

Кара те да настръхваш.

Не си сигурен какво си видял и започваш да се питаш, дали пък  духовете не са истински.

Хората-Сенки – как да опишеш нещо, което не можеш да видиш точно?

Изгледът на тези същества обикновено е тялото на много високо създание, способно да пробяга с голяма скорост през стаята и дори да преминава през стени.

Тези срещи сякаш се случват произволно, докато хората четат, гледат телевизия или извършват някаква друга всекидневна дейност у дома.

Силуетите преминават бързо, за по-малко от секунда, и изчезват преди да бъдат напълно видени.

В много случаи хората, които твърдят, че са видели тези мистериозни сенки, казват че са видели ръка, крак, или дори очи, особено нощем.

Докато спят, странни сенки нахлуват в стаята, причинявайки силен ужас. Тези срещи карат хората да се съмняват в ума си.

Хората не могат да се съгласят единодушно как изглеждат, макар и общо взето да ги описват като имащи липсваща маса.

Само че специфичното им естество варира от двуизмерно (като сянка) до мъгливо или изкривено.

Понякога се съобщава, че движенията им са много бързи и безредни, или „тресящи”, в смисъл, че първо сякаш се движат като течност (гъста, подобно на желе, а не на вода), и бързо се преместват другаде.

Единственото, за което хората се съгласяват, е че тези мистериозни фигури се появяват на ръба на зрителното поле и се разпадат или преминават в стените, след като са били видени, обикновено за секунда.

Макар че мнозина съобщават, че хората-сенки се появяват в центъра на погледа им, много близо до тях, за няколко секунди, преди да изчезнат.

Тези, които си мислят, че хората-сенки са резултат от съвременен фолклор, грешат. Всъщност, има множество религии и легенди, които описват тези мистериозни същества. В миналото те били описвани като сенки от подземното царство, изгубени души, докато в днешно време хората са по-склонни да си ги обясняват като междуизмерни същества, преминали в нашата реалност.

Учените се опитват да припишат появяванията на т.нар. хора-сенки на няколко физиологически и психологически състояния, които действително могат да карат хората да преживяват оживяващи сенки.

Някои експерти казват, че хората, които страдат от сънна парализа, могат да видят „сенчеста или неопределена форма” да се доближава до тях, докато лежат будни и парализирани. Невролозите Баланд Джалал и В. С. Рамахандан наскоро предложиха неврологични теории защо хората халюцинират хора-сенки по време на сънна парализа.

Безсънието обикновено също е свързано с виждане на хора-сенки.

Само че не много хора са убедени, че науката може да обясни тези същества, твърдейки че това е отвъд разбирането ни за пространството и времето.

Една интересна теория предполага, че т.нар. хора-сенки всъщност са астрални тела. Теорията посочва, че сенките или „есенциите” всъщност са хора, които имат преживяване извън тялото.

Според Джери Грос – автор, лектор и учител по астрално пътуване – всички ние пътуваме извън тялото си, докато спим. Вероятно, казва тази теория, ние виждаме ефимерните астрални тела на тези пътешественици в здрача.

Други казват, че хората-сенки всъщност са извънземни същества. Любопитно, тези които твърдят, че са били отвличани от извънземни същества, често твърдят, че похитителите им – извънземните – имали способността да преминават през стени и затворени врати, и че можели да се появяват на едно място и да изчезват за секунди. Тези, които са виждали хората-сенки, често правят същите твърдения.

Някои казват и, че хората-сенки са пътешественици във времето и това, което хората виждат, всъщност е бегъл поглед към алтернативна времева линия.

Тези, които вярват в истории за духове, биха казали, че хората-сенки всъщност са духове. Само че, тези които са виждали хората-сенки, твърдят че те се различават от духовете. Докато духовете са мъгливо бели, с облачна човешка форма, хората-сенки са тъмни, сенчести създания.

И въпреки че точното естество на хората-сенки си остава мистерия, скептиците твърдят, че те са в резултат от развинтено въображение.

Скептиците твърдят, че умът ни погажда номера. Кара очите ни да виждат неща, които обикновено ги няма. Умът ни ни кара да халюцинираме, създавайки илюзии до нас, които изглеждат много реални.

За съжаление, няма начин да се докажат (или оборят) теориите за хората-сенки и срещите с тях, които се случват бързо и без предупреждение.

Освен това, тъй като за науката е на практика невъзможно да изследва този тип свръхествествени явления, нито пък учените изглеждат особено склонни да го направят, можем само да документираме безбройните лични преживявания и да се опитаме да разберем, доколкото е възможно, на какво са станали свидетели хората, които твърдят, че са виждали тези същества.

Може би съществуването на хората-сенки е нещо, което лесно може да се обясни, макар че съществуването им също така би доказало, че има неща в нашия свят, които тепърва ще трябва да открием и да разберем.

 [ad_2]

Source link

Visited 45 times, 1 visit(s) today