Енигматичните „допотопни” пирамиди под езерото Фуксиан в Китай

[ad_1]

На дъното на езерото Фуксиан, издигайки се на 1720 метра надморско равнище и покривайки площ от 212 квадратни километра, експерти откриват останките на масивен град и няколко пирамидални структури, за които се вярва, че са останки от древна допотопна цивилизация.

Пирамидите са глобален феномен. Хиляди години наред древните култури по земното кълбо решавали да издигат пирамиди, сякаш всичките те следвали сложна скица от миналото. Нито един експерт днес не може да отговори защо древните са строили пирамиди и защо толкова много от тях тъй странно си приличат, въпреки факта, че конвенционалните изследователи твърдят, че най-отдалечените цивилизации по земното кълбо не са били свързани.

Китай е известен с много неща, но малцина знаят, че много експерти смятат тази част на света за дом на най-просторната пирамида на повърхността на планетата. Към края на Втората световна война американският пилот Джеймс Гоусман се приготвял да завърши мисия по доставянето на храна и запаси на китайските въоръжени сили. Внезапно, повреда в двигателя на самолета го принудила да се върне в базата Асан в северна Индия. За по-безопасно той направил обратното пътуване на ниска височина, което му позволило да наблюдава невероятната земя под него. Малко след като прелетял над град Сиан в посока югозапад, пилотът се натъкнал на гигантска пирамидална форма на повърхността. Изненадан, след като минал няколко пъти над структурата, Гоусман се приготвил и направил няколко снимки на пирамидата; направил и няколко подробен доклад, който по-късно предал на командирите си, като се завърнал в базата.

Но това е само една справка за ЕДНА от многото загадъчни пирамиди в Китай.

Истината е, че има още много пирамиди, пръснати из региона.

Ако отидем до езерото Фуксиан, намиращо се в провинция Юнан, Китай, ще открием останките на МАСИВНИ структури на дъното на езерото. На дъното на това слабо изследвано езеро – което се издига на 1720 метра над морското равнище и покрива площ от 212 квадратни километра – има структури, които озадачават експертите още от откриването си.

Енигматичните монументи били открити през 1992 г., когато професионалният гмурец Генг Уей се натъкнал на ръчно издялани каменни плочи и безброй други каменни реликви, пръснати по дъното на второто по дълбочина сладководно езеро в Китай. Генг Уей бил озадачен от нещо, за което мнозина вярват, че е останки от изгубен древен град.

И тъй, кога са били построени тези енигматични структури? Отговорът е доста прост: преди последната Ледена епоха – когато водните нива по планетата са били много по-ниски от днес.

Възможно ли е древната структура, намираща се под езерото Фуксиан да е останките на древна култура, която е процъвтявала преди последната Ледена епоха на Земята? И ако е възможно – както авторът и изследовател Греъм Хенкок твърди – това е било около преди 13 000 години, когато катаклизъм е помел напредналите цивилизации от повърхността на планетата?

След повече от тридесет гмуркания и с помощта на подводници експертите откриват останките на масивни каменни плочи, стълбища и стени. Само че това не било достатъчно, за да се разбере какво точно се намирало на дъното на езерото.

След това, през 2001 г., археолози от Хунанския музей използвали  модерна сонарна екипировка и камери, за да огледат дъното на езерото за пръв път изобщо.

Резултатите убедили експертите в тази област, че останките на дъното на езерото някога са принадлежали на изключително сложна и напреднала древна култура, която населявала региона в далечното минало, способна да строи масивни структури и най-важното – ПИРАМИДИ.

Една от потопените пирамиди на дъното на езерото Фуксиан има кръгла форма с основа 37 метра, докато другите две, с по-голяма височина, са свързани една с друга от каменен коридор, дълъг 300 метра.

Изследователите са събрали достатъчно данни, за да се убедят, че мистериозните подводни структури са покривали площ от над 1.5 квадратни километра.

Дали структурите на дъното на езрото не са доказателство, че преди Великия потоп – преди последната Ледена епоха – изключително напреднала древна култура е населявала района? Ако е така, кои са били те и какво се е случило с тях след великия потоп?

Ако погледнем изторическите записи, ще намерим доказателства, че в региона, където днес се намира езерото Фуксиан, бил установен древен град, наречен Юян.

Историческите записи показват, че градът престанал да съществува след династиите Суй и Тан (589-907 сл.Хр.). Любопитно, според местните легенди е предания, древният град Юян и народът му потънали на дъното на езерото. Така че, дали експертите не са намерили останките на древния град Юян? Отговорът е не.

Защо? Защото след няколко проучвания експертите стигат до заключението, че потъналият град Юян или столицата на древното царство Диан в действителност бил построен с дървени и глинени материали. Останките на дъното на езерото са главно от камък.

Както е отбелязано в „Епохални времена”, пирамидите на дъното на езерото са много по-напреднали от други подобни пирамиди по земното кълбо – тъй като камъните са украсени с разнообразни композиции и символи. Говори се, че експертите са намерили любопитни форми, издялани в каменните структури на дъното на езерото. Сред многото издялани камъни, един привлича особено внимание. Върху горния десен ъгъл на плочата експертите намират малък издялан кръг с няколко лъчеви линии – символ, който според много експерти трябва да изобразява Слънцето. Върху лявата страна на камъка има още символи; още един кръг с четири лъчеви линии.

 [ad_2]

Source link

Visited 10 times, 1 visit(s) today