Древна жена-войн открита погребана с редки бижута, създадени по време на Римската империя

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Гробница, съдържаща скелет на 2000 години, е била открита наскоро в руската република Кабардино-Балкария и изглежда останките са на древна жена-войн, живяла по време на разгара на Римската империя, според Daily Mail:

„Тя е открита в Северен Кавказ и се смята, че е била с„ висок статус “в общността си – вероятно съпруга, сестра или майка на виден воин или вожд.“

От особен интерес за археолозите, открили гробницата, са бижутата, открити по същото време, включително два „много ценни пръстена“ с центрове от тъмно стъкло. Археологът Анна Кадиева отбеляза:

„Тя имаше два пръстена на пръстите си, произведени с помощта на доста сложна технология.“

„Всеки от тях е отливан от прозрачно бяло стъкло със златни влакна от същия материал, с инсталация от тъмно стъкло в средата.“

Един от пръстените, открити в гробницата (Обединен археолог чрез Северния Кавказ)

Смята се, че жената е от аланските воини, пристигнали в Кавказ през 1 и 2 век след Христа, Древен произход доклади. Пръстените вероятно са били „римски направени“, а описанието им подчертава колко много работа е направено за производството на предметите:

„Открит е и ярко виолетов аметистов медальон и археолозите установяват, че мънистата, намерени върху обувките на жената, са изработени от стъкло, съдържащо„ карнеол “, който е оранжев минерал, принадлежащ към семейство Кварц и широко използван през римско време в гравирани скъпоценни камъни за печат (или печат) пръстени за отпечатване на восъчни печати върху кореспонденции. „

Изработката на пръстените е подобна на тази, намерена в древната Римска империя (обединен археолог VIa Северен Кавказ)
Кавказката връзка

Въпреки че повечето от нас са чували за Кавказкия регион, може би не знаете, че някога е бил регион от голямо значение, защото самият провлак е сухоземен мост между евразийските степи и Западна Азия. Така че той служи като начин за преминаване между Европа и Азия през дните, когато Рим беше доминиращата сила в голяма част от познатия свят. Това е и регион, богат на напомняния за ранната история на планетата:

„Проучвания и разкопки, извършени от съветски изследователи до 90-те години, разкриха съществуването на археологически обекти от началото на Холоцен, приблизително последните 11 700 години от историята на Земята. „

Местоположението на гробницата, съдържаща жената войн (чрез The Daily Mail)
Намиране на произхода на древните воини

Преди хиляди години хората в региона бяха еднакво разпръснати по бреговете на Черно и Каспийско море и в басейните на река Кура и Аракс. През последните няколко десетилетия е имало обширни археологически разкопки на местата, които са били дом на по-голямата част от населението. Резултатите от тези международни мисии дадоха много нови находки.

Всичко това кара изследователите да предполагат, че бижутата, намерени в руската гробница, може да са били „бижута на войната“. Древен произход бележки:

„Римските войници достигнаха Южен Кавказ в края на 2 век пр. Н. Е. И Кралство Колхида беше напълно унищожено и включено в Римската империя като провинция Лазикум. Предходните 600 години от южнокавказката история бяха белязани от борбата между Рим и Сасанидите от Персия, които според HistoryNet, съюзени с римляните в римско-персийските войни. „

Гробницата, в която са намерени скъпоценните камъни (Обединен археолог от Северния Кавказ)

През 69 г. сл. Н. Е. Римската империя е била в разгара на кървава гражданска война и част от нея се е състояла в района на Кавказ, който е дом на гробницата на воините:

„Хората от царствата на Колхида (Кавказ) и Понт, древен квартал в североизточна Анадола, съседен на Черно море, организираха голямо племенно въстание срещу римското владичество, което завърши неуспешно. Тези малки, деликатни и редки бижута, намерени с останките на 2000-годишната жена, са направени и носени в тези бурни времена, когато „варварите“ от Северна Европа бяха завладяни от Рим: артефакти на войната. “

Един от скелетите, намерени в руската гробница (Обединен археолог от Северния Кавказ)

Предвиждат се по-нататъшни проучвания на находките, но засега имаме поглед към историята, който може би ще приключи, добавяйки още по-голяма осветеност към това, което знаем за Римската империя и как внезапно е приключил.

Ето още за невероятната находка в Русия:

https://www.youtube.com/watch?v=625IYE6LQeg

Препоръчано изображение Чрез обединен археолог през Северен Кавказ

[ad_2]

Source link