10 мафиотски шефове, за които законите не важаха

[ad_1]

Тези мафиотски шефове лъгаха системата с години и дори с десетилетия. Някои от тях накрая са заловени, но след престъпна кариера от около 40 години и натрупани огромни състояния. Вижте 10 мафиоти, за които законите не важаха:

10. Джордж Бъгс Морган

2

Бъгс Морган е гангстер от Чикаго от периода на Сухия режим. Преди да стане на 21 години, влиза в затвора 3 пъти. След това се издига до шеф в подземните среди. Той е съперник на Ал Капоне и полицията дълго време смятала, че двамата ще се ликвидират взаимно. През 1942 година в стрелба в склад са убити 7 души от неговата банда. Счита се, че това е поръчано от Ал Капоне. Случаят е известен в САЩ като „Касапницата в деня на Св. Валентин“.

Отново се озовава в затвора чак към края на кариерата си. Осъден е за банкови обири. Умира в затвора от рак на белия дроб. Надживява Ал Капоне, което доста хора не са предполагали.

9. Джон Готи

3

През 1985 година организира убийството на мафиота Пол Кастелино и поема контрол над бизнеса на фамилия Гамбино. По това време в Ню Йорк вече е по-трудно да се управлява мафиотска структура. Той успява да избегне закона, но в крайна сметка през 1992 година е арестуван, след като е предаден от Салваторе Гравано, който свидетелства срещу него. Намерен е за виновен в участие в 5 убийства, планиране на убийства, рекет, незаконен хазарт, укриване на данъци и незаконно лихварство. Осъден е на доживотен затвор без право на помилване. Умира през 2002 година от рак на гърлото.

8. Тони Акардо

4

Престъпната кариера на Акардо продължава 8 десетилетия. Той започва като наемен убиец на Ал Капоне. В споменатия горе случай на „Касапницата на Св. Валентин“ той е един от главните действащи лица, като е бил преоблечен като полицай. След като Капоне е арестуван за укриване на данъци, Акардо поема лидерската роля и ръководи хазартните операции. От 1972 година е главният шеф на мафията в Чикаго. Той така и не е заловен и до смъртта си през 1992 година твърди, че никога не е бил гангстер. Умира от естествена смърт на 91 години. През 1978 година, докато е на ваканция, престъпници обират дома му. Малко по-късно намират тримата крадци и четири души, свързани с тях, с разрязани гърла. Счита се, че Акардо е поръчал убийствата им, но това се доказва едва през 2002 година, след смъртта му.

Mandragora.bg

7. Уитни Бълджър

5

Лежал е 9 години в затвора в Алкатраз, от където излиза през 1963 година. Бъглър бил информатор на ФБР от 1975 година и в резултат на това бюрото игнорирало съмнителната информация за него. Той пък ползвал този си статут за свое преимущество, като натопявал само членове на други банди. През 1979 година е разобличен от… медиите, което било доста неудобно за ФБР. Тъй като имало много доказателства, се наложило той да избяга. Бил заподозрян в 19 убийства, търговия с наркотици и рекетьорство.

Смятало се е, че е избягал в Мексико. В действителност той си живеел в Холивуд. Заловен е чак през 2011 година, когато е бил на 81 години. Осъден е на две доживотни присъди, плюс 5 години.

6. Сергей Цапок

6

Убил е поне 12 души (сред които 4 деца), преди руските власти изобщо да започнат да го издирват. Става лидер на местната мафия и с години тероризира руската провинция Кушевская. Подкупва властите с пари и скъпи коли. Извършва толкова много убийства, че проблемът е отнесен дори до президента Путин. През 2013 година най-накрая е осъден и влиза в затвора, където умира при не особено ясни обстоятелства. Официалната причина за смъртта е сърдечна недостатъчност.

5. Семьон Могилевич

1

Могилевич е роден в Украйна и ръководи престъпни структури в Украйна и Русия, като ФБР го обявява за „най-опасния мафиот в света в момента“. ФБР го обвинява в търговия с оръжия, наркотици, проститутки в световен мащаб, както и в убийства. Въпреки това той живее в Москва като свободен човек.

4. Хисуяки Мачии

2

Прякорът му е тигърът от Гинза. Той е кореец по произход и основател на един от най-силните кланове в Якудза. След Втората световна война се установява в Токио, където създава своя мафиотски клан. През 60-те години членовете му достигат до 1500 души. Оттегля се от бизнеса през 80-те години.

3. Чарли Лъки Лучано

3

Той е роден бизнесмен, макар че методите му (убийства и заплахи) не са много конвенционални. Роден е в Сицилия, но се премества в САЩ на 10-годишна възраст. Става „бащата“ на организираната престъпност, обединявайки италианските мафиотски кланове. През 1936 година е осъден за склоняване към проституция и е осъден на 30 до 50 години затвор. Впоследствие сключва сделка с властите и е освободен, но депортиран. Умира от инфаркт на летището в Неапол през 1962 година. Пътувал е до Италия за среща с режисьор, който е искал да прави филм за живота му.

2. Ал Капоне

4

Капоне е кралят на подземния свят през 20-те и 30-те години в САЩ. Той е един от първите гангстери, които открито живеят луксозен живот и навират това в очите на властите и обществото. Арестуван и осъден е доста късно в живота си и то само за укриване на данъци, при това само за 32 488 долара. Това обаче е достатъчно той да бъде осъден на 11 години затвор. Капоне влиза в съда с усмивка, като смята, че само ще трябва да изслуша делото и да бъде оневинен. Още с влизането си обаче съдията нарежда да бъдат заменени всички съдебни заседатели, което не е било в плана на Капоне. В началото излежава присъдата си в затвора в Атланта, където e третиран повече като гост, отколкото като затворник. След това обаче e преместен в затвора “Алкатраз”, където отношението към него e еднакво сурово, колкото и към останалите затворници.

През 1938 г. Ал Капоне, чийто придобит сифилис на младини преминава в третата си фаза, става дезориентиран и объркан. През ноември 1939 г. e освободен за добро поведение и прекарва повече от година в болница. Умира в хасиендата си в Маями през 1947 г. едва на 48-годишна възраст.

1. Пабло Ескобар

5

Ескобар е известен колумбийски наркобарон. Смятан е за един от най-безжалостните, амбициозни и могъщи дилъри в историята. Толкова забогатява от търговията с наркотици, че списание Форбс го нарежда на 7-о място в списъка на най-богатите хора за 1989 г. Кариерата му започва през 60-те години, на върха е през 70-те, 80-те и 90-те години. През 1993 г. е застрелян от полицията в престрелка в дома му след дълга престъпна кариера.

инфо: profit.bg

Вижте още:

8 ОТ НАЙ-ЗАКОРАВЕЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В НАЙ-ОХРАНЯВАНИЯ ЗАТВОР В САЩ

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 40 times, 1 visit(s) today