Шокиращо откритие на черепи от циклопи

Началото на 21 век донесе много сензации на света. Една от тях беше находката на палеонолозите Виктор Пачеко и Мартин Фрийд, направена в една от пещерите на страната на Биг Бент (учените решиха да прекарат ваканцията си там). Изследователите откриха останките на високо същество и необичайния му череп – в черепа имаше само една очна кухина.

Всичко в съществото беше удивително: и височината му – около 2,5 м, и теглото му – вероятно през живота си то е тежало до 300 кг, и времето, когато е живяло – възрастта на останките се оценява на около 10 хиляди години . По скелета учените пресъздадоха външния вид на собственика му. И почти напълно съвпадна с описанието на … митичния циклоп.

Изследователите, открили останките, вероятно са се разкаяли неведнъж, за решението си да прекарат ваканцията си на това място. Съобщението им първоначално е било наречено глупава шега. И едва след многократно проучване става ясно, че съществото наистина е живяло и останките му не са фалшификация.

Веднага възниква друг въпрос: как създание от гръцките митове е преминало през океана? Може би гърците са знаели пътя през Атлантическия океан, но може би еднооките двуметрови гиганти са живели по целия свят. Спомнете си, че тези същества са живели, според Омир, в пещери (където са намерени останките), отглеждали едър рогат добитък и не са се отличавали с благ характер.

инфо: ТУК

Visited 53 times, 1 visit(s) today