Фигурите Номоли, създадени от неизвестна древна култура

[ad_1]

Фигурите Номоли, създадени от неизвестна древна култура …

Датировката на тези фигури варира от 2500 години до 17 хиляди години (!). Според легендите, те са създадени от развита, но отдавна забравена западноафриканска цивилизация, която е имала статут на голяма империя (HiddenTruth.site).

Фигурите Номоли (Nomoli figurine) са изображения на причудливи хуманоидни същества, издялани от стеатит (сапунен камък), варовик или гранит. Те са с малки размери и произхождат от Сиера Леоне (Sierra Leone) и Либерия, Западна Африка.

Не е известно каква е точната им възраст и каква култура ги е създала. Белите пътешественици се срещат с тези фигури от около 15 век сл. н. е., но дори и тогава, те се считат за единственото доказателство за съществуването на неизвестна древна „империя“ по тези места.

Най-често, те са свързвани с културата на местните хора Менде, тъй като те са имали и все още имат традиция да поставят тези фигури като амулети в ковчега на починалия.

Също, Менде и съседите им Киси поставят такива фигури близо до домовете и нивите си, тъй като вярват в защитната им способност и ги молят да осигурят добра реколта и здраве.

Има легенда, че най-древните фигури Номоли са открити случайно от миньори в диамантени мини и са датирани 17 хиляди години. Някои други, когато са били изследвани, са датирани на 2500 години.

Най-често, фигурите изобразяват преувеличени хора с големи носове и дебели устни, които са клекнали. Но, има и изображения на люспести чудовища със зъбати челюсти, чиито ръце и крака са човешки.

Обикновено уфолозите считат такива фигури за изображения на небезизвестните влечуги, но традиционните учени все още не са изказали основната версия за това кого представляват тези фигури и за каква реална цел са създадени.

Четете още: Древни рептили ли олицетворяват фигурите от Ирак?

Съществува теория, базирана на западноафриканските митове, според която, веднъж в древността, Бог се ядосал на Ангелите, превърнал ги е в хора и за наказание ги изпратил да живеят на Земята.

Това напомня на сюжета на поредицата „Свръхестествено“ (Supernatural), но такива митове наистина съществуват. Смята се, че статуетките Номоли изобразяват тези „паднали ангели“.

Ако се приеме, че статуетките Номоли наистина са много древни, това опровергава историята, че напреднала цивилизация е отишла в Западна Африка само преди около 400 години с португалците.

Тайнствените „небесни камъни“ често се свързват с фигурите Номоли. Тези камъни се намират в малки количества само в Сиера Леоне. Те са каменни парчета, сякаш покрити със синя глазура.

Според местна легенда, това са вкаменени парчета от небето, които някога са паднали от там и са се раздробили на по-малки парчета. Науката все още не признава съществуването на тези камъни и малко хора са се заели да ги изучават.

Съществува противоречиво твърдение, че Институтът за скъпоценни камъни на Природонаучния музей е направил анализ на „небесните камъни“ и резултатите са зашеметяващи. Твърди се, че камъните са създадени изкуствено и се състоят от 77 % кислород, 20 % въглерод и вар, силиций и следи иридий.

Смята се, че иридий на Земята не може да бъде намерен. Той е изключително рядък и се смята, че е с метеоритен произход.

[ad_2]

Source link

Visited 25 times, 1 visit(s) today