Древната история на НЛО и докладът Опенхаймер-Айнщайн

[ad_1]

Неидентифициран летящ обект или НЛО, в най-общата си дефиниция, е всяка очевидна аномалия в небето, която не може да бъде идентифицирана като известен обект или явление. Въпреки че определението му обхваща всякакви необясними въздушни явления, в популярната култура терминът обикновено се е превърнал в синоним на извънземен космически кораб.

Образи на НЛО в праисторическа пещерна живопис.  (предоставен автор)

Образи на НЛО в праисторическа пещерна живопис. (предоставен автор)

Наблюдения на НЛО в цялата история

През цялата записана история и в различни части на света се съобщава за наблюдения на НЛО, което повдига въпроси за живота на други планети и дали извънземни са посещавали Земята. Те се превърнаха в основен обект на интерес и вдъхновение зад множество филми и книги. Въпреки това, за съжаление, те също са обект на интензивни подигравки.

В продължение на десетилетия имаше ход, умишлен или не, да се намали значението на НЛО и да се създаде обществено убеждение, че НЛО са част от някаква форма на сложна измама. Независимо от това, необясними въздушни наблюдения на НЛО са докладвани през цялата история, от праисторически времена до наши дни.

Някои древни изображения на летящи обекти в небето несъмнено са били астрономически по природа, най-вероятно комети, ярки метеори и планети, които могат да се видят с просто око, или атмосферни оптични явления като лещовидни облаци. Пример за това е кометата на Халей, която е записана за първи път от китайски астрономи през 240 г. пр. н. е. и вероятно още през 467 г. пр. н. е. Такива наблюдения през цялата история често са били третирани като свръхестествени знамения, ангели или други религиозни поличби.

Въпреки това, не можем просто да приемем, че това, което нашите древни предци са видели и записали на стените на пещерите или в древни текстове, са астрономически или екологични феномени. Подобно на днешните наблюдения, изглежда има малък процент от наблюдения, които са просто необясними. Много от записите, съществуващи от нашето древно минало, със сигурност будят любопитство, като праисторическата пещерна рисунка по-горе.

Пещерната картина има поразително сходство с изображенията, рисувани стотици години по-късно в Летния триумфен гоблен от 16-ти век. Изображенията на НЛО върху този гоблен също са тясно свързани със съвременните разкази за НЛО. Има и пещерни рисунки на аборигените на небесните същества на Ванджина, които изглежда представляват извънземни посетители.

Аборигенско скално изкуство Ванджина на река Барнет, гара Маунт Елизабет.  (Graeme Churchard / CC BY 2.0)

Аборигенско скално изкуство Ванджина на река Барнет, гара Маунт Елизабет. (Грейм Чърчард/ CC BY 2.0 )

Митологията на небесните богове като ранни наблюдения на НЛО

Привържениците на гледната точка на древните астронавти посочват множество митове и легенди, разказващи за така наречените „небесни богове“, слизащи от небето, докато исторически текстове, датиращи отпреди 4000 години, изглежда описват летящи космически кораби. Във ведическата литература на Индия, като напр Риг Веда , на Махабхарата, и на Рамаяна, има много описания на летящи машини, наречени вимани, които са били използвани във войната в древни времена. Говори се, че виманите могат да летят в земната атмосфера, както и в открития космос, далечни планети и да бъдат потопени под вода.

В пирамидите на Египет археолозите са открили йероглифи, които наподобяват НЛО, които са описани в наблюденията до наши дни. Векове по-късно имаме златните артефакти от предколумбовата Кумбая, открити в Централна Америка, които изглеждат перфектни модели на летящи занаяти. По-късно, през средновековния период, има изобилие от произведения на изкуството, които изглежда изобразяват НЛО в небето.

Както разобличителите правилно посочват, нито едно от тези древни изображения самостоятелно не може да се приеме като убедително доказателство за съществуването на извънземен живот. Но те, най-малкото, повишават възможността извънземни наистина да са посетили Земята и че точно както днес хората редовно съобщават за наблюдения на неидентифицирани обекти в небето, така може би нашите древни предци са се сблъсквали с обекти, които не са могли нито да идентифицират, нито обясни.

Детайл от картина от 14-ти век, озаглавена

Детайл от картина от 14-ти век, озаглавена „Разпятието“, намираща се над олтара в манастира Високи Дечани в Косово. Изглежда, че изобразява човек в някакъв вид занаят, който гледа назад през рамо. ( Публичен домейн )

Научен дебат за НЛО, разследване и докладът Опенхаймер-Айнщайн

Като се има предвид горното, следователно изглежда разумно НЛО да бъдат обект на научен дебат и научно изследване. Вместо това, това, което виждаме днес, е интернет, пълен с фалшиви изображения, измамни видеоклипове, сензационни холивудски филми и дезинформация, което прави практически невъзможно за легитимен изследовател да отдели фактите от много голямата купа сено измислица.

Изглежда също така, че нашите правителства не са съвсем отзивчиви, когато става въпрос за предлагане на информация за собствените си изследвания по въпроса. Трябва само да погледнем съобщението на ЦРУ от август 2013 г., че Зона 51 наистина съществува, въпреки десетилетия на отричане на съществуването й, докато размахахме всеки, който се осмели да го предложи като обикновен теоретик на конспирацията. За щастие съществуват някои научно ориентирани организации, като SETI и MUFON (Mutual UFO Network), които прилагат обективен подход към изучаването на НЛО.

Алберт Айнщайн и Робърт Опенхаймер през 1947 г. (Джеймс Вон / CC BY-NC-SA 2.0)

Алберт Айнщайн и Робърт Опенхаймер през 1947 г. (Джеймс Вон / CC BY-NC-SA 2.0 )

Това ни отвежда до некласифициран строго секретен документ, написан от Робърт Опенхаймер, американски физик-теоретик, и Алберт Айнщайн, немски физик-теоретик. Заедно те написаха общ доклад, озаглавен „Взаимоотношения с обитателите на небесните тела“. Документът от шест страници е първото архивно доказателство, в което се използва фразата „Извънземни биологични субекти“ или EBE. От юни 1947 г. докладът Опенхаймер-Айнщайн гласи, че наличието на неидентифициран космически кораб се приема като де факто от военните.

Докладът Опенхаймер-Айнщайн се занимава с въпроси, свързани с НЛО и извънземни: откъде могат да дойдат извънземните, какво казва законът за това, какво трябва да правим в случай на колонизация и/или интеграция на народите и защо са тук . Документът предполага, че в случай, че желанието на EBE да се установи тук, на земята, ще има „дълбока промяна в традиционните концепции“ за правото и възможна нужда от нов „Закон сред планетарните народи“.

Раздел от доклада на Опенхаймер и Айнщайн от 1947 г.  (Публичен домейн)

Раздел от доклада на Опенхаймер и Айнщайн от 1947 г. ( Публичен домейн )

Значението на доклада Опенхаймер-Айнщайн за стипендията за НЛО

Този документ е важен по две причини. Първата причина е, че разглежда възможността за живот на други планети по много логичен и последователен начин, преди да проучи какво би означавало такова осъзнаване. Това също така повдига въпроси за това защо, ако уважавани учени като Опенхаймер и Айнщайн са в състояние да подходят към темата по академичен начин, ние не можем да участваме в толкова разумна дискусия днес?

Анализът, представен от Опенхаймер и Айнщайн, показва, че „разкриването“ на извънземното съществуване може да причини необратими щети на обществото. Това повдига възможността нашите правителства днес да знаят за извънземно съществуване, но са разгледали същите въпроси, повдигнати от Опенхаймер и Айнщайн, и са се произнесли срещу публичното разкриване.

Ако на човечеството се каже, че тези интелигентни извънземни същества не само съществуват, но и посещават нашите планети от хиляди години, какво би се случило. Възможно ли е да се сблъскате с подобни доказателства да предизвикат социални катаклизми в областите на религията, обществото, правото и финансите? Ако не се обърне правилно, може ли това да причини хаос на планетата Земя?

Има много въпроси, които все още се нуждаят от отговори. Документът предполага, че EBE биха могли да бъдат по-интелигентни и технологично напреднали от нас и пита защо, ако това беше така, те идват на Земята на първо място? Дали би било да завладеем и населим Земята, да си сътрудничим мирно с хората или да ни изучаваме по същия начин, по който изучаваме всеки нов вид, който срещнем? Документът разглежда, ако тяхната цивилизация е по-напреднала от нашата, как би могла да бъде осъществима съвместната окупация на Земята?

Част от доклада на Опенхаймер и Айнщайн, написан през 1947 г. (Публично достояние)

Част от доклада на Опенхаймер и Айнщайн, написан през 1947 г. ( Публичен домейн )

Може ли човечеството да се справи с достъпа до усъвършенствани извънземни технологии?

Представете си ситуацията, в която модерните технологии са дадени на нашата цивилизация – мощни защитни системи, неограничена енергия, маскиращи устройства, космически пътувания до други слънчеви системи, незабавни транспортни устройства и т.н. Сега, като се има предвид сегашното състояние на нашата цивилизация и хората, които я управляват, какво би означавало подобно освобождаване на технологии? Една дума: Хаос.

Друга причина, поради която докладът Опенхаймер-Айнщайн е важен, е, че той разглежда присъствието на извънземни НЛО на нашата планета като факт, известен на военните. По-нататък се свързва това знание с нашето изобретение на ядрени бомби – единственото оръжие, което би могло да унищожи живота на Земята в продължение на много хиляди години.

Не е трудно да се разбере, че ако НЛО се държат скрити от обществеността, това е по множество причини, които логично са разгледани в този документ. Поради тези причини може никога да не видим разкриване на извънземно съществуване през нашия живот.

Междувременно изглежда, че най-разумният подход е да поддържате отворен ум. Обикновено се случва дебатът да бушува между две противоположни крайности. Едната страна иска да вярва с цялото си сърце, че пещерното изкуство и митологичните разкази са описания на срещи с извънземни и наблюдения на НЛО.

Междувременно другата страна е толкова подготвена да не повярва, че съществува нещо извън обхвата на техния разум, че ще игнорира дори най-откровеното предаване. Ако учените успеят да преодолеят подигравките и пренебрежителните забележки, които идват с изследването на темата, може би един ден ще намерим неопровержими доказателства, че НЛО и извънземни съществуват.

Горна снимка: Докладът Опенхаймер-Айнщайн твърди, че извънземните НЛО на нашата планета са факт, известен на военните. Източник: ktsdesign / Adobe Stock

От Джон Блек

[ad_2]

Source link

Visited 22 times, 1 visit(s) today