Pъководство за параноици: Вижте как да намерите скритите камери в хотелската си стая

[ad_1]


pixby.com

Как да не станете герой на риалити шоу, да откриете и неутрализирате навреме, прочетете тук

Да кажем веднага – въпреки заглавието, тази статия е доста сериозна. Повечето държави имат закони, които ясно регламентират инсталирането на скрити камери на определени места, а в хотелите това е ясно забранено като нарушение на поверителността.

А за тези места в обществени зони, където са монтирани камери, администрацията е длъжна да уведоми госта. Въпреки това интернет е пълен с истории на туристи, които са намерили шпионски устройства в стаите си на най-неочаквани места – не може да се каже, че всички те заслужават абсолютно доверие, но няма дим без огън.

Как да не станете герой на риалити шоу, да откриете и неутрализирате навреме, прочетете тук:

Познайте врага чрез поглед

Сега се правят скрити камери с такива размери, че не е лесно да ги забележите, остава само да разгледате цялата стая милиметър по милиметър. В същото време те са достъпни и лесни за използване. liExpress и mzon те продават стотици евтини устройства, които могат да бъдат включени навсякъде – в контакти, винтове или нитове.

Да не говорим за камери, маскирани като обикновени домакински джаджи: електронни будилници, високоговорители, зарядни устройства, таванни детектори за дим и др.

Типични разположения

Да започваме. Обективът на фотоапарата трябва да покрива възможно най-голяма площ, така че внимателно – към тавана, елементите на декора по стените, автоматичните освежители за въздух и всичко над нивото на очите.

След това проверяваме цялото оборудване. Често е трудно да се разбере, че нещо не е наред с пожароизвестителя или будилника. Като алтернатива, покрийте всички подозрителни дупки, които дори отдалече наподобяват обектив.

Скрити камери често се монтират в бани и спални – обърнете специално внимание на тях.

Ако собственикът на апартамента казва, че някакъв контакт не работи и не може да се използва, това е причина за проверка: възможно е камерата да се крие там. Също така, разгледайте по-отблизо полилеите. Виждате ли необичайни лампи? Снимай и чек-вай в гугъл.

Смартфонът ще помогне

Изтеглете специални приложения за разпознаване на скрити камери. Ако на смартфона има сензор, те засичат електромагнитна активност, както и инфрачервено лъчение, невидимо за окото. Но имайте предвид един значителен недостатък на такъв софтуер – много често срещани грешки.

източник: < href="https://pochivk.blitz.bg/nrchnik/krtko-rkovostvo-z-prnoici-vizte-kk--nmerite-skritite-kmeri-v-xotelskt-si-sty" trget="blnk" rel="noopener">pochivk.blitz.bg

Последвайте ни във < href="https://www.fcebook.com/pg/svetovni.zgki" trget="blnk" rel="noopener">Fcebook

[ad_2]

Source link

Visited 4 times, 1 visit(s) today