Леонардо Да Винчи и нарастващата Луна

[ad_1]

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „DA VINCI GLOW“ – Пепелна Светлина на Луната ?

Преди петстотин години Леонардо да Винчи предлага една необикновена теория, обясняваща защо повърхността на нарастващата Луна свети на фона на черното небе. Излиза, че идеята му е била правилна и при такава фаза на Луната е страхотно време да се види този ефект. Марк А. Браун го е видял снощи / 17 април 2018 /, когато е фотографирал връзката „Луна-Венера“ ​​над Албърнет, Айова:

Източник оригинал:

Venus – Moon Conjunction
Taken by Mark A. Brown on April 17, 2018 @ Alburnett, Iowa

Da Vinci Glow – известен също като „Earthshine“ – прави целия лунен диск видим дори когато слънчевата част е само няколко процента. „Беше прекрасно“, казва Браун.

През по-голямата част от човешката история, хората се удивляват на слабия образ на Пълната Луна в прегръдката на Нарастващата Луна. Никой не знаеше обяснението на това до 16 век, когато Леонардо прави своето предположение. Той осъзнава, че слънчевата светлина, отразена от Земята, осветява Луната.

Визуализирането на това през 1500-те години изисква доста богато въображение. Никой никога не е бил на Луната и е гледал „нагоре“ към Земята. Повечето хора дори не знаеха, че Земята обикаля около Слънцето. Теория за Слънчевата система на Коперник не е публикувана до 1543 г., двадесет и четири години след смъртта на Леонардо.

Невероятното въображение е нещото, което Леонардо е имал в изобилие. Неговите записки са пълни със скици на летящи машини, армейски танкове, водолазни съоръжения и други фантастични устройства, векове преди времето им.

В „Кодекса от Лестър“, около 1510 година, има страница, озаглавена „За Луната: няма твърдо тяло по – светло от въздуха“. Той пише, че „призрачният блясък“ се дължи на слънчевата светлина, отразяваща се от земните океани и от своя страна се отразява от Луната. 500 години по-късно, ние знаем, че облаците на Земята ( не океаните ) правят в най-голяма степен това отразяване възможно. Леонардо е разбирал основното положение достатъчно добре.

Излезте в такава вечер и погледнете към небето.

Пепелната Луна Ви очаква ….

[ad_2]

Source link

Visited 14 times, 1 visit(s) today