Криптичният код, скрит в шифрите на Бийл, разкрива ли тайните на масоните?

[ad_1]

Шифрите на Бийл предизвикват иманяри почти 200 години. Декларацията за независимост ли е ключът към намирането на златото, среброто и скъпоценните камъни, които Бийл погреба близо до Бедфорд, Вирджиния? Може ли пъзелът на шифрите да бъде решен? Учител в дърводелството намери решение, но не и съкровището.

Съкровището на Бийл – приказка на масон от Дан Менто идентифицира доживотния масон д-р Робърт Морис, вторият лауреат на поет за масон и баща на Ордена на Източната звезда, като архитект на „Бийл Паперс“. Д-р Робърт Морис и комисията по чуждестранна кореспонденция написаха „Бийл Документи“.

Корица на „Съкровището на Бийл и приказка за масон“ от Дан Менто.  (Предоставен от автора)

Корица на „Съкровището на Бийл и приказка за масон“ от Дан Менто. (Предоставен от автора)

Кои са Beale Ciphers?

The Документи на Бийл са легендарен – близо до митологичен – разказ за човек на име Бийл, който е пътувал до Колорадо от Вирджиния, за да ловува биволи през 1816 г. с още тридесет мъже. Съобщава се, че след като един от членовете на ловната дружина е открил повърхностно злато, ловното приключение се е превърнало в минна експедиция.

Според разказа Бийл и хората му са добивали над две години и са натрупали хиляди лири златна и сребърна руда. Бийл и няколко от хората му пътували обратно до Вирджиния два пъти, погребали хиляди лири златна руда, сребърна руда и асортимент от бижута само на 6 мили (6,44 км) от град Буфордвил в окръг Бедфорд, Вирджиния.

Изглед към окръг Бедфорд, Вирджиния, където се твърди, че е погребано предполагаемото съкровище от „The Beale Papers“.  (CC BY 3.0)

Изглед към окръг Бедфорд, Вирджиния, където се твърди, че е погребано предполагаемото съкровище от „The Beale Papers“ . (CC BY 3.0)

Бийл остави след себе си три шифровани страници с ханджия на име Робърт Морис. The Beale Ciphers разказаха за негов сътрудник, който щеше да се върне в Bufordville с ключ, за да дешифрира кодираните страници и да поиска съкровището. Сътрудникът така и не пристигна. Описано е, че трите криптирани страници съдържат местоположението на съкровището, имената на роднините на миньорите и съдържанието на погребаното съкровище. През 1885 г. трите шифъра бяха продадени на публиката като The Beale Papers .

Корица на „The Beale Papers“.  (Публичен домейн)

Корица на „The Beale Papers“. ( Публичен домейн )

Съкровището на Бийл – приказка на масон авторът Дан Менто, учител в дърво, откъсвайки се от оценяването на задачите за измерване на ученика си и търсейки кратко разсейване, срещна загадката на Beale Papers в интернет. Прочете резюме на шифрите на Бийл и се заинтригува. Той отпечатва копие на Treasure Cipher, известен също като C1.

Шифърът на съкровищата.  (Предоставен от автора)

Шифърът на съкровищата. (Предоставен от автора)

Намиране на координати

Първите впечатления на Менто го накараха да обработи числата от C1 като пътни лагери и координати на геодезист от разстояние. Процесът на начертаване създаде графично представяне, което изглеждаше като път или река, пътуващи в северноизточна посока. Очарован от резултатите, Менто намира карта на Монтвейл, Вирджиния. Монтвейл, по-рано известен като Буфордвил, е мястото, където предполагаемото съкровище от Бийл е трябвало да бъде погребано. След като потърси на картата северноизточен път или река, той идентифицира North Goose Creek като възможен мач.

Тъй като бяха изминали повече от 180 години, той трябваше да намери по-стара карта. Менто намери топографска карта на Роаноук, Вирджиния от 1891 г., и разгледа внимателно отсечката на Буфордвил на картата, която разкри път, който почти идеално съвпадаше с графичното изображение, което той бе изчертал от Шифъра на съкровищата. Менто призна, че се занимава с нещо и измисли метод за точно нанасяне на геодезическите данни от шифъра на съкровищата върху топографската карта от 1891 г.

В крайна сметка Менто призна, че трите криптирани страници (Шифърът на съкровищата C1, Решеният шифър C2 и Шифърът на имената C3) съдържат координати на геодезистите. Начертавайки координатите на трите шифъра, той установява, че те точно съвпадат с три пресичащи се пътища, които се събират при равностранен триъгълник, завой от топографската карта на Роанок от 1891 г., Вирджиния. Менто предположи, че криптираните лагери и координатите на разстоянието би трябвало да идват от тетрадката на геодезиста, най-вероятно предоставена от Джеймс Б. Уорд, който беше принтер Beale Papers , масон и окръжен геодезист.

Шифърът на съкровищата C1, Решеният шифър C2 и Шифърът на имената C3.  (Предоставен от автора)

Шифърът на съкровищата C1, Решеният шифър C2 и Шифърът на имената C3. (Предоставен от автора)

The Beale Papers заяви, че Разрешеният шифър C2 е решен чрез транспониране на числата от C2 в букви с помощта на Декларацията за независимост. Транскрипцията на C2 разказва за златната руда, сребърната руда и бижутата, които са били погребани. Менто си представяше възможността лагерите и номерата на разстоянията да имат двойна цел и също така да могат да бъдат транспонирани в думи.

Анаграми и съкращения

Той дешифрира лагерите на пътните инспектори и номерата на разстоянията до букви, използвайки Декларацията за независимост. Това разкрива над 30 анаграми и съкращения от четири букви, свързани с масонството. Подобни на OATH, AIMA, IOTA, ETON, WIFE, WAGE, MADE, GATE, EAST, INCA, IPSE, FORT, IBIS, NAOS, SION, ORIO, EAAA „Encient Apprentice Ancient and Accepted“, ATRA „American Templar Royal Arch , ”И OBDT„ Послушен служител ”се намират в рамките на пътни лагери C1, C2 и C3 и номера на разстояния.

Освен това Менто откри, че всяка от трите страници с шифрове съдържа вградени полета с числа, на които липсват очертаеми пътни лагери. C1 съдържа едно поле, C2 съдържа три полета, а C3 съдържа две полета. Шестте вградени полета са разположени симетрично във всяка от трите страници с шифър.

Име Шифрово поле Един номер, транспониран от Декларацията за независимост.  (Предоставен от автора)

Име Шифрово поле Един номер, транспониран от Декларацията за независимост. (Предоставен от автора)

Появяват се масонски символи

В рамките на шестте вградени полета Менто откри наличието на четирибуквени анаграми, които също имат координати на географска ширина и дължина. Когато координатите се нанасят, те формират част от квадрата на масон и компасите. Площадът и компасите са разположени по целия свят, свързвайки древните земи с това, което масоните твърдят, че са тяхно наследство. Пет от шестте вградени полета съдържаха големи анаграми, отнасящи се до масонските догми. Две други полета съдържат геометрични обозначения с букви, които представляват щита на Давид и символа на ордена на източната звезда.

Доказателствата, че масонът д-р Робърт Морис е архитект на Шифрите на Бийл, са вградени в първото поле на Шифрите на имената или С3. В първото поле се намира анаграма БЕТА „означаваща втората по ред“.

Координатите за BETA обхващат Мисисипи и Алабама, образувайки левия ръкав на площада на свободните зидари. Координатите за географска ширина и дължина на Мисисипи за BETA се намират на две мили от масонския колеж Eureka, известен още като Little Red Schoolhouse. Масонският колеж „Еврика“ е мястото, където д-р Робърт Морис, най-известният му педагог, създава Ордена на източната звезда (OES).

Координатите за БЕТА.  (Предоставен от автора)

Координатите за БЕТА. (Предоставен от автора)

През 1884 г. 500 000 братя масони гласуват за д-р Робърт Морис да стане втората масонска поетеса Лоре, по случайност книжките на Бийл са публикувани и продадени през 1885 г. Връзката между Робърт Морис и OES води до документ на OES, Подробна история на Ордена на Източната звезда от Jean M’Kee Kenaston.

Подробна история на Ордена на Източната звезда споменава Мери А. Бийл като Велик секретар на Илинойс на OES (1882-1891) и съпруга й Джордж Х. Бийл, масон от 32-ра степен. И Мери, и Джордж прекарват повече от две години в Колорадо, докато Джордж се бори с консумацията през 1880-те преди смъртта си. „Бийл пейпърс“ също определи Колорадо като мястото, където е добито съкровището. Подробна история на Ордена на Източната звезда отбелязва в протокола от заседанието на OES обработката на масонски материали, които трябва да бъдат шифровани и разпространени в неговите ложи и унищожени оригиналите.

Знак: Орден на родното място на Източна звезда.  Масонски колеж

Знак: Орден на родното място на Източна звезда. Масонски колеж „Еврика“ (Малката червена училищна къща) в окръг Холмс, Мисисипи. (NatalieMaynor / CC BY 2.0)

Масонска история

Комитетът по външна кореспонденция (CFC) беше разкрит като анаграма от дванадесет букви, вградена в края на пътните лагери и номера на съкровищни ​​шифри като CFC WITHSTOOD. Задълженията на комисията по външна кореспонденция са да отговаря на всички комуникации с други ложи, да записва и отчита всички годишни дейности, да поддържа всички регистри на ложите и да извършва изследвания според указанията – по същество това е литературният клон на системата на ложите.

Историята на Съкровището на Бийл – приказка на масон повтаря пътешествието на откритията в реда, в който Менто ги е намерил. Съкровището на Бийл – приказка на масон представя точен разказ за използваните методологии и връзките, които всяко решение има с масонската литература. След като приключи Съкровището на Бийл – приказка на масон, читателят ще заключи, че няма сребърни или златни съкровища – само масоните от 19-ти век.

Печат на "Вашингтон като магистър Мейсън." (Публичен домейн)

Печат на „Вашингтон като майстор Мейсън“. ( Публичен домейн )

Горно изображение: Квадрат и компаси (отличителни знаци на масоните), издълбани в камък. (Public Domain) Част от The Beale Papers Names Cipher C3. (CC BY SA 3.0)

Съкровището на Бийл – приказка на масон от Дан Менто се предлага на Amazon на адрес https://tinyurl.com/FreemasonTale

От Дан Менто

Актуализирано на 22 април 2021 г.

[ad_2]

Source link