Хроники от бъдещето: Невероятната история на Пол Амадеус Диенах

[ad_1]

Въведенията обикновено се опитват да представят същността на книгата, подчертавайки най-важните елементи от историята, която предстои да прочетете. Моето въведение не прави това. По-скоро ще ви разкажа историята за възникването на този уникален текст и неговото пътуване от 20-те години на миналия век до днес.

Това е книга, която съдържа дневника на човек, който никога не е имал намерение думите му да бъдат разкрити на света. Той описва преживяване, което никога не е било споделено от страх от присмех и неверие. Докато проправяте път през неговите много лични мемоари, причината за секретността скоро ще стане ясна – авторът твърди, че е живял в бъдещето и се е върнал обратно към първоначалната си епоха, Централна Европа от 20-ти век, за да запише подробен разказ, очертаващ точно какво се случи по време на пътуването му.

Истинските герои на тази невероятна истинска история са две личности: Пол Амадеус Диенах, авторът, и човекът, който твърди, че е живял в бъдещето; и Джордж Папахацис, ученикът на Динах по немски език, на когото той остави своите бележки – дневникът, който държите в ръцете си днес. След като направим първите запознанства, нека започнем да разплитаме тяхната история стъпка по стъпка.

Хрониките от бъдещето разказват историята на Пол Амадеус Диенах.  (предоставен автор)

Хрониките от бъдещето разказват историята на Пол Амадеус Диенах. (предоставен автор)

Кой беше Пол Амадеус Диенах?

Пол Амадеус Динах беше швейцарско-австрийски учител с крехко здраве. Баща му е немскоговорящ швейцарец, а майка му е австрийка от Залцбург. Диенах пътува до Гърция през есента на 1922 г., след като се възстановява от едногодишна кома, причинена от тежко заболяване, надявайки се, че мекият климат ще подобри състоянието му.

По време на престоя си в Гърция Диенах преподава уроци по френски и немски език, за да си осигури минимален доход. Сред неговите ученици беше Джордж Папахатзис, ученик, когото Диенах оценяваше повече от всеки друг. Папахатзис описва своя учител като „много предпазлив и много скромен човек, който наблягаше на детайлите“.

Диенах, както научаваме от Папахацис, е роден в предградие на Цюрих и изживява юношеството си в село близо до големия швейцарски град. По-късно следва хуманитарни изследвания със силна склонност към историята на културите и класическата филология. Смята се, че в крайна сметка той умира от туберкулоза в Атина, Гърция, или на връщане към родината си през Италия, вероятно през първата четвърт на 1924 г.

Преди да почине Пол Диенах, той поверява на Папахацис част от живота и душата си – неговия дневник. Без да казва на Папахатзис какви са бележките, той му остави простите инструкции да използва документите, за да подобри немския си, като ги преведе от немски на гръцки. Папахацис направи каквото поиска. Първоначално той вярваше, че Диенах е написал роман, но докато напредваше с преводите, скоро осъзна, че бележките всъщност са неговият дневник… от бъдещето!

Стара картина на Цюрих (предоставен автор)

Стара картина на Цюрих (предоставен автор)

Обратно в бъдещето: Пътуване във времето до 3906 г. сл. Хр

В този момент трябва да изясним нещо важно. Смята се, че Диенах е страдал от летаргичен енцефалит, странно неврологично заболяване, което развива реакция на имунната система към претоварени неврони. Първият път, когато Диенах изпадна в летаргичен сън, беше за 15 минути. Вторият път беше цяла година. През тази година, когато Диенах беше в кома в болница в Женева, той твърди, че е влязъл в тялото на друго лице, Андреас Нортам, който е живял през 3906 г. сл. Хр.

След като се възстанови от комата си, Диенах не говори с никого за забележителното си преживяване, защото смяташе, че ще бъде смятан за луд. Въпреки това, това, което направи, беше да напише целия си спомен, свързан с това, което е видял от бъдещето. Към края на живота си той дори прекратява учителската си работа, за да има колкото се може повече време да напише всичко, което може да си спомни.

Диенах описва всичко, което е преживял от околната среда и хората през 3906 г. сл. н.е., според мисленето и ограничените познания на човек от 20-ти век. Това не беше лесна задача за Диенах. Имаше много неща, за които твърди, че не е разбрал за това, което е видял, нито е запознат с всичките им термини, технология или еволюционния път, който са следвали.

В мемоарите си той твърди, че хората от бъдещето напълно са разбрали неговата особена медицинска ситуация, която наричат ​​„съзнателен слайд“, и са разказали на Диенах колкото се може повече неща във връзка с историческите събития, случили се между 21 и 39 век.

Единственото нещо, което не му казаха, беше точната история от 20-ти век, в случай че съзнанието на Диенах се върне обратно към първоначалното му тяло и епоха (както той направи) – те вярваха, че би било опасно да го уведомят за непосредственото си бъдеще и бъдещето на неговата епоха, в случай че то наруши или промени пътя на историята и неговия живот.

Живопис от Първата световна война.  (предоставен автор)

Живопис от Първата световна война. (предоставен автор)

Какво се е случило с Хрониките на Диенах от бъдещето?

Като четете уникалния личен разказ на Диенах страница по страница, вие ще можете да декодирате това, което той твърди, че е видял във връзка с човечеството, нашата планета и нашата еволюция. Мнозина може да се чудят – какво се е случило с дневника през цялото това време, от далечната 1926 година до сега, почти век по-късно?

Джордж Папахацис постепенно превежда бележките на Диенах – с неговия не толкова перфектен немски – за период от 14 години (между 1926 и 1940), предимно в свободното си време и летните почивки. Втората световна война и Гражданската война в Гърция забавиха усилията му да разпространи невероятната история, която кацна на бюрото му преди много години.

В навечерието на Коледа през 1944 г. Папахацис е отседнал с приятели в къща, която също е била окупирана от гръцката армия. Когато войниците зърнаха бележките на Диенах, които, разбира се, бяха на немски, те ги конфискуваха, защото ги смятаха за подозрителни. Те казаха на Papahatzis, че ще ги върнат едва след като прегледат съдържанието им. Никога не са го правили. Но дотогава Папахатзис вече беше завършил превода.

Джордж Папахацис се опита да проследи информация за Диенах, като посети Цюрих дванадесет пъти между 1952 и 1966 г. Той не можа да намери нито една следа от него, нито от роднини, съседи или приятели. Диенах, за когото се смята, че се е сражавал с германците по време на Първата световна война, вероятно никога не е дал истинското си име в Гърция, страна, която се е воювала срещу немците.

След края на Втората световна война и Гражданската война в Гърция Папахацис подарява преведения дневник на някои свои приятели – масони, теософи, професори по теология и двама антинацисти германци. След като всички осъзнават какво имат в ръцете си, дневникът е воден в тесен философски кръг и в Тектонската ложа, в която той е член.

Книгата беше взета много сериозно от масоните, които не искаха информацията да се разпространи в по-широк кръг. Те смятаха книгата за почти свята, съдържаща мъдрост за бъдещето на човечеството и по-добре да се съхранява само за малцина.

Накрая, след остри спорове, Джордж Папахацис решава да публикува дневника на Диенах. Именно през периода, когато Гърция навлезе в най-тежката фаза на своята седемгодишна диктатура през 1972 г. Силният протест на някои църковни кръгове – които смятаха книгата за еретична – и падането на диктатурата година по-късно, осъдиха първото издание на забрава. Никой не се интересуваше от бъдещето, когато настоящето беше толкова интензивно и насилствено.

Всички тези фактори, заедно с трудния език и грубия стил на записките на Диенах, които смесват елементи от миналото му, заедно с преживяването му за бъдещето, правят дневника още по-труден за разбиране. Само малцина имаха времето, търпението и знанията да декодират тайното знание, което лежеше закодирано в почти 1000 страници.

Следва още едно издание през 1979 г. в Гърция. Но книгата отново изчезна и почти не се споменаваше отново, освен малцината, които знаеха за съществуването й. След цялото мълчание Папахатзис умря, а семейството му не пожела да продължи работата му.

Илюстрация на Пол Амадеус Диенах, който пише своите Хроники от бъдещето.  (предоставен автор)

Илюстрация на Пол Амадеус Диенах, който пише своите Хроники от бъдещето. (предоставен автор)

Спасен от забвение: Ахил Сиригос и хрониките от бъдещето

Изминаха двадесет и две години, преди дневникът да бъде взет отново от Радамантис Анастазакис, високопоставен член на масонската ложа в Гърция, който реши да издаде книгата в малък мащаб, точно както е била написана преди това.

Тогава открих книгата за първи път и започнах да я „възстановявам“, без сантименталностите, които пречеха на Папахатзис да направи нещо повече от точен превод на „свещените“ скриптове на своя учител. Почти век след написването на оригиналния сценарий, това беше задача, която трябваше да се изпълни, за да може читателят от 21-ви век наистина да разбере какво иска да каже човек от 20-ти век.

И така го направих, като се внимавах да не променям нищо от съдържанието, а филтрирах неуместни бележки, отнасящи се до ранния живот на Динах и подчертавайки преживяването му за бъдещето, но на по-опростен език и без пропуските, които имаше в разказа на Динах.

Опитах се да запазя истинската същност на неговата история непокътната. Това беше моят дълг към Диенах, чиито хроники на бъдещето напълно промениха моята гледна точка за живота. Нищо повече, нищо по-малко. Единствената ми цел беше да я направя достъпна за всички вас, защото ако опитът на Диенах наистина беше реален, тази книга съдържа революционна информация – нещо, което масоните ясно признаха – и има потенциала да промени радикално вашия възглед за света и човечеството.

Сега, след като знаете предисторията на тази уникална история, просто ще оставя бъдещето във вашите ръце с абстракция от въведението на изданието от 1979 г. на книгата на Джордж Папахатзис, човекът, който лично познаваше Диенах:

Преводачът на оригиналните текстове познаваше лично Диенах. Неговото убеждение е, че вдъхновението и писането на тези текстове не е въображаемо творение на Диенах, основано на неговото образование и проницателни способности. Това е истински феномен на парапсихологията, който е свързан с живота му. Може би той е добавил и свои неща, може би не е видял или изживял всички събития, които толкова ярко описва и представя. Това, което е сигурно, е, че повечето от основните елементи на неговите текстове са истински преживявания, които е имал; той е живял предварително част от бъдеще да дойде и му се случи метафизичен феномен с невероятна яснота – феномен на парапсихологията, който рядко се случва с такава интензивност и грубост. Заради него това, което ще се случи на Земята от последните десетилетия на 20-ти век до 3906 г. сл. Хр., сега ни е известно, поне в общи линии.

Трябва да ви кажа, че докато Папахатзис е бил просто ученик по време на получаването на дневника на Диенах, той се превръща в много уважаван човек на своята епоха. Бил е вицепрезидент на Европейското движение (Национален съвет на Гърция), член-основател на Гръцкото философско дружество и професор по философия и култура. Той рискува много при публикуването на работата на Диенах и това само по себе си отразява непоколебимата му вяра в нейната автентичност.

Сега ви оставям с дневника на Диенах, хроника от бъдещето…

23 май 2015 г

Хроники от бъдещето вече се предлага във формат Kindle или меки корици чрез Amazon.

Хрониките от бъдещето вече се предлагат във формат Kindle или меки корици чрез Amazon.

Авторско право на Ахил Сиригос. Всички права запазени. Никаква част от тази статия не може да бъде препубликувана.

Горна снимка: Окото, което гледа в бъдещето. Източник: предоставен от автора.

От Ахилиас Сиригос

[ad_2]

Source link

Visited 18 times, 1 visit(s) today