Неща които не знаем за невестулката

Знаете ли, че… невестулката е най-малкото животно сред хищниците?! Tеглото е едва 250 гр, a дължината на тялото достига около една педя. Днес разказваме за това интересно животинче, което е сред обитателите в района на Средногорието.
 Можете да я срещнете с различни имена – попадийка, попова булка, кадънка, калиманка и т.н. Живее в гористи и тревисти местности, включително и близо до населени места. Често се движи с вълнообразни движения и с тънкото си тяло се провира за секунди, сякаш е змия.
Козината на невестулката е червеникаво-кафява. Отличава се с по-ярко оцветяване в сравнение с другите представители от семейство Порови, а коремът и шията са бели. Животинчето е по-активно през нощта и има силно обоняние.
 Друг любопитен факт е, че обичайно мъжките и женските живеят отделно. И се събират единствено по време на размножителния период.
Visited 65 times, 1 visit(s) today