Мистериозното събитие в Нюрнберг от 1561 г. „Битката с НЛО“

[ad_1]

Беше през април 1561 г., когато всички жители на Нюрнберг, Германия, излязоха от къщите си, за да изследват мистериозни светлини и силни звуци. Те гледаха небето със страхопочитание и страх, докато ставаха свидетели на нещо, което изглеждаше като някаква въздушна битка — и всичко това посред бял ден на ранната сутрин.

В докладите за събитието се казва, че е продължило около час, а художникът Ханс Глазер е документирал това странно събитие за немския Нюрнбергски вестник. Описвайки събитието, той се позовава на кръстове, тръби, колела, многоцветни предмети и глобуси над града. Стотици от тях. Предмети ще изчезнат в дим, някои дори ще се разбият в земята. Димът се виждаше от километри.

Това изображение и описание са молили за обяснение от векове. Какво, по дяволите, би могло да обясни тези явления, на които привидно са били свидетели много хора?

Природно събитие в Нюрнберг?

Някои биха отхвърлили всичко това до появата на метеори или комети, дори други природни събития, но уникалността на инцидента в Нюрнберг елиминира подобни интерпретации. Подробното описание, което е дадено от Glaser, изглежда не отговаря на никакви естествени причини:

…страшното привидение изпълни сутрешното небе с цилиндрични форми, от които се появиха черни, червени, оранжеви и синьо-бели сфери, които се стреляха наоколо. Между сферите имаше кръстове с цвета на кръвта. Този ужасен спектакъл беше свидетел на „много мъже и жени“. След това се появи черен предмет, подобен на копие. Авторът на Вестник предупреждава, че „богобоязливите в никакъв случай няма да отхвърлят тези знамения, а ще го приемат присърце като предупреждение на своя милостив Небесен Отец, ще поправят живота им и вярно ще се молят на Бога да отврати гнева Си , включително заслуженото наказание, върху нас, за да можем, временно тук и завинаги там, да живеем като Негови деца.’- абстрактно от Нюрнбергския вестник.

Небесният феномен над германския град Нюрнберг на 14 април 1561 г., както е отпечатано в илюстрирано известие за новини през същия месец.  (Публичен домейн)

Небесният феномен над германския град Нюрнберг на 14 април 1561 г., както е отпечатано в илюстрирано известие за новини през същия месец. ( Публичен домейн )

Цилиндрите, кръстовете и черен обект, подобен на копие, появяващ се в небето, са нещо, което бихте си представили да видите в съвременна въздушна битка – но не и нещо, което би се случило преди половин хилядолетие!

Многократно погрешно отчитане?

Няколко години по-късно, през 1566 г., друго подобно събитие се случва в Базел, Швейцария, но този път включва черни кълба в небесна схватка над града. Това събитие също беше записано по това време в градския вестник.

Друго подобно събитие се състоя през 1697 г. в Хамбург, Германия, където тълпата наблюдава две огромни светещи колела в небето над града.

Множество доклади за странни явления в небето над големи градове, моите множество хора трябва да описват някакво особено събитие. За съжаление тогава нямаше налични камери, които да правят снимки или видеоклипове на събитията, така че препратките от вестниците и рисунките са единственото ни доказателство. Те остават отворени за тълкуванията на мнозина, както и за различните различни описания на очевидци. Но въпреки това нещо се случи в небето този ден.

Много ярки слънчеви кучета във Фарго, Северна Дакота.  Виждат се също части от ореола 22° (дъгите, минаващи през всяко слънчево куче), слънчев стълб (вертикалната линия) и пархеличния кръг (хоризонталната линия).  (Публичен домейн)

Много ярки слънчеви кучета във Фарго, Северна Дакота. Виждат се също части от ореола 22° (дъгите, минаващи през всяко слънчево куче), слънчев стълб (вертикалната линия) и пархеличния кръг (хоризонталната линия). ( Публичен домейн )

Обяснение за слънчево куче

Франк Джонсън наскоро положи усилия да развенчае събитието в Нюрнберг с отраженията в небето и светлинния ефект на „слънчевото куче“, произведен от Слънцето, без да предлага никакви обяснения за звуците, катастрофиралите предмети или дима, а просто предполага, че тези подробности биха могли просто бъдете или въображението на хората, или изобщо нищо.

Друга интерпретация твърди, че цялото описание може да бъде наземна битка, като цилиндрите са оръдия, а сферите са топчета.

Възможно ли е цялото събитие никога да не се е случило и препратката към вестника да е просто шега или поне преувеличение в репортажите на хората? Джонсън отбелязва, че вестниците от онова време „съдържаха новините за странното или насилственото и те нямаха проблем да разтягат истината, за да продадат няколко копия“.

Когато елиминирате всичко невъзможно, тогава всичко, което остава, колкото и да е невероятно, трябва да е истината. Разбира се, тук не всички са елиминирани, но също така и земно обяснение все още не е намерено. Отчитането на събитието толкова наподобява това, което бихте очаквали от небесна битка на съвремието, че обясненията за битка между гостуващи извънземни или дори някакво събитие с изместване на времето остават на масата.

От вас зависи да изберете в какво да вярвате, но използвайте доказателствата и ги продължете и преди всичко проучете, за да намерите истината.

Изображение отгоре: Небесното явление над германския град Нюрнберг на 14 април 1561 г., както е отпечатано в илюстрирано известие за новини през същия месец. Източник: Публичен домейн

От Джон Блек

[ad_2]

Source link

Visited 7 times, 1 visit(s) today