Те идват от дълбините (част )

[ad_1]

< href="http://svetovnizgki.com/wp-content/uplos/07/05/нло-.jpg">

< href="http://svetovnizgki.com/%%8%0%b5-%0%b8%0%b4%0%b%0%b0%%8-%0%be%%8-%0%b4%%8%0%bb%0%b%0%b8%0%b%0%b8%%8%0%b5-%%87%0%b0%%8%%8-/" trget="blnk" rel="noopener">продължение от част

Не е ясно какво означават тези безспорно интригуващи наблюдения. В ентусиазма си обаче някои самоуки изследователи стигат дотам, че говорят за евентуалните размери на подводната извънземна база. „Точното местоположение и размер на базата остават догадка. Но при големия обем апарати, забелязвани по едно и също време, както и поради географския обхват на наблюденията, базата вероятно е изключително голяма, както и много дълбока, за да бъде избегнато нейното разкриване”, се казва в един анонимен текст, цитиран в различни уфологични сайтове.

Една от по-трезвите догадки по случая обаче свързва „повишената активност на НЛО и НПО” в протока със съвсем официалната повишена подводна и надводна активност на

американския военен флот

в тази част от крайбрежието. По време на Втората световна война целият район, включително протокът и островите, са под пълен контрол на военните. В днешни времена американският ВМФ контролира „само” островите Сан Никълъс (Свети Никола) и Сан Клементе и прилежащите им водни пространства, в комбинация с множеството военни инсталации в целия регион. Тук целогодишно се провеждат учебни стрелби, както и тестване на нови оръжия, включително ракети, торпеда и изстрелвани от подводници безпилотни летателни апарати.

Към момента феноменът на неидентифицираните подводни обекти остава напълно неразрешен от науката. Нещо повече, докато въздушните НЛО през годините са били обект на десетки систематични изследвания от страна на правителствени, научни и военни институции, подводните феномени остават предимно

в ръцете на уфолози аматьори

и предприемчиви любители на загадки. Тези ентусиасти дават най-доброто от себе си.

В резултат „теориите” за съществуването на НПО са много и в повечето случаи демонстрират впечатляващото въображение на своите автори. Едно от популярните тълкувания за подводните феномени е, че са дело на потомците на великата цивилизация на Атлантида. Това обаче е само нюанс във всеобхватната тема за съществуването на изключително развита древна подземна (и подводна) цивилизация, която вероятно е създала и отгледала човечеството. Друга чисто „земна” теория приписва предполагаемата огромна мрежа от дълбоководни бази за НПО на някои правителства или пък на богати корпорации, гонещи някакви свои интереси.

Разбира се, нашите вселенски братя по разум също не са забравени. Според някои огромните подводни бази принадлежат на

извънземна раса, която се спотайва в дълбините,

докато подготвя колонизация на Земята и изтребване на човешкия род. Друг, по-благовиден вариант е, че „те” са дошли тук в дълбоката древност, но са „закъсали” по някакъв начин и сега се крият от нас, докато се опитват да се приберат у дома.

Всичко това не бива да ни учудва, доколкото дълбокият океан винаги е заемал почетно място в тъмното подсъзнание на човечеството. Чудовищата от дълбините винаги са вълнувал хората – от древната легенда за Кракен до специфичния субжанр от научната фантастика и филмите на ужасите, който бихме могли да наречем „те идват от дълбините”. В това число са класики на нискобюджетния „хорър” като „Хуманоиди от дълбокото” (Humnois from the eep, 980), съвременни филми като „Гостоприемникът” (The Host, 006) или „Чудовищно” (Cloverfiel, 008). В дългия списък е и филмът „Бездната” (The byss, 989) на режисьора Джеймс Камерън, който описва обитателите на дълбокия океан като развита цивилизация от ангелоподобни светещи същества. Разбира се, не бива да забравяме и любимото морско чудовище на човечеството – Годзила.

Факт е, че днес знаем много повече за повърхността на Марс,

отколкото за мрачните неизследвани дълбини на земните океани. Това със сигурност оставя отворена вратата към бъдещи открития, които биха могли да хвърлят светлина върху загадъчните подводни обекти.

В същото време, без да обиждаме вярата на мнозина в това, че „извънземните са тук”, ще споменем, че до момента науката не разполага с доказателства, че НЛО (или НПО) са летателни апарати на наши космически братя по разум. Затова нека третираме неидентифицираните подводни обекти като това, което са – една разпалваща въображението загадка, която е възможно някой ден да намери своето решение. Междувременно можем спокойно да причислим мистериозните обекти във водата и във въздуха към митологията на 0. век, в компанията на Йети, Неси, Годзила, зомбитата и супергероите.

инфо: < href="http://www.obekti.bg/misterii/te-ivt-ot-lbinite?pge=3" trget="blnk" rel="noopener">obekti.bg

Вижте още:

 

 

Последвайте ни във < href="https://www.fcebook.com/pg/svetovni.zgki" trget="blnk" rel="noopener">Fcebook
[ad_2]

Source link

Visited 3 times, 1 visit(s) today