Инструментите изградили пирамидите изобразени многократно?

Една от основните причини, поради които днес оставаме очаровани от древните структури, е загадката как всички масивни камъни са били изрязани пренесени и монтирани заедно с необяснима прецизност.

Традиционните обяснения предполагат, че обикновените примитивни инструменти, съчетани с необикновени подвизи на човешкото натоварване, са направили всичко това възможно. Обясненията на днешните учени и археолози звучат звучат доста неуверено а в моменти дори и смешно. Нямат обяснение защо строителните техники и дизайн на всички древни структури са почти идентични въпреки хилядите километри разстояние между тях.

Липсващи връзки

Освен мистерията на строителството, има още една липсваща връзка: Какво се случва с инструментите? Освен това, защо не виждаме записана информация, обясняваща тези поразителна технология на строителство?

Дали тези методи целенасочено са били запазени в тайна или отговорите са ни били през цялото време пред очите?

„Ветроходни камъни на Египет“

Един древен разказ на древен арабски историк и географ предполага, че египтяните са използвали звук за транспортиране на огромни каменни блокове. Известен като Херодот на арабите, той записва вековна легенда от 947 г. сл. Хр.

Според Тайнствената Вселена легендата върви така:

„Когато изграждаха пирамидите, техните създатели внимателно позиционираха това, което беше описано като магически папирус под краищата на могъщите камъни, които трябваше да се използват в процеса на изграждане. След това един по един камъните бяха ударени от онова, което беше любопитно и доста загадъчно, описано само като метален прът. И ето, камъните бавно започнаха да се издигат във въздуха и – като  войници  следвайки своите заповеди – продължиха бавно, методично и еднофамилно на няколко крака над павираната пътека, заобиколена от двете страни от подобни, мистериозни метални пръти. “

Скиптърът Was

Всички сме виждали египетски божества като Анубис, стоящи със странен жезъл в ръка като на горната снимка. Въпреки това, не много хора знаят какъв е този обект. Нарича се Was-скиптър, тояга с вилична основа и завършваща с изпъната глава на някакво животно. Пръчката е тънка и идеално права и се свързва с други мистериозни предмети като Анкх и Джед. Те са просто символични, или могат да бъдат някакви непознати за нас инструменти?

Според Енциклопедията на Античната история, тези обекти са символи, представляващи кралска власт и господство.

“Трите най-важни символи, често появяващи се във всякакво  египетски  произведения на изкуството от амулети за архитектура, бяха  Анкх , на  djed  които са един вид скиптър. Те често се комбинират с надписи и често се появяват на саркофази заедно в група или поотделно. В случая на всеки от тях формата представлява вечната стойност на концепцията:  анкхът  представлява живота;  стабилността на  джед ; силата  беше  . “

 

Видео от Ancient Architects изследва тази идея, показвайки примери за настройка на вилици, използвани от египтяните. Разказвачът  Матю Сибсън  от Обединеното кралство изказва увлекателни идеи за това как египтяните може да са използвали предмети като Was-скиптър и може би с тяхна помощ са прорявзали  най-твърдите камъни, използвайки силата на звука и вибрациите. (вижте видеото по-долу)

На статуя на Изида и Анубис се вижда изображение на вилици, всяка от статуите държи жезъл. Между божествата  има резба показваща тези две странни вилици, които сякаш са свързани с проводници. Под вилиците е центриран заоблен предмет с четири зъба и почти изглежда като стрелка, насочена нагоре.

Във видеото Сибсън представя интересен, но непроверен имейл на уебсайта KeelyNet.com от 1997 г. В имейлът пише, че египтолозите са открили древни странни вилици и са ги обозначили като „аномални“, като не са могли да си предположат каква е целта им.

„Преди няколко години американска приятелка разбива ключалката на врата, водеща към склад на египетски музей с размери около 8 фута х десет фута. Вътре тя намира „стотици“ от това, което определя като „ вилици“.

Те варираха в размер от около 8 инча до приблизително 8 или 9 фута обща дължина и приличаха на катапулти, но с опъната тел, опъната между зъбците на „вилицата“. Между другото, тя настоява, че те определено не са от цветни метали , а „стоманени“.

Тези предмети приличаха на буквата „U“ с дръжка (малко като вила) и когато телта беше придръпвана, те вибрираха за продължителен период.

Струва ми се да се чудя дали тези устройства може да са имали закалени битове за инструменти, прикрепени към долната част на дръжките им и дали може би са били използвани за рязане или гравиране на камък, след като са били настроени да вибрират. “

Въпреки че имейлът е само анекдотични доказателства в най-добрия случай, той изглежда потвърждава йероглифа на настройките на вилици върху статуята на Изида и Анубис, с тел, опъната между зъбците.

След това виждаме много по-стар шумерски цилиндър, показващ фигура, която държи вилица. Както виждате повече, изглежда, древните хора са знаели много повече за въздействието на звука и вибрациите, отколкото ние разбираме в момента.

Днес ние научаваме нови начини да разгледаме древните структури. Археоакустиката разкрива как звукът играе жизненоважна роля при изграждането на обекти по целия свят. Междувременно изследването на киматиците разкрива как вибрациите променят геометрията на материята по сложни и необясними начини. В допълнение, мистериите на квантовата механика се разгръщат, докато откриваме нови частици и използваме алгоритми за изкуствен интелект, за да открием как работи самата материя.

Може би най-накрая ще достигнем до момента, в който ще разберем как точно древните хора по света са създавали масивни паметници по целия свят.

Visited 3 585 times, 1 visit(s) today