Децата от звездата на Хопи тук, за да възстановят един свят извън баланса

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може също да печелим комисионни за покупки от други уебсайтове на дребно.

хопи

Много индиански племена като хопи, зуни и навахо вярват, че извънземни същества са посещавали Земята. Често виждаме изображения на звездни същества върху древни петроглифи.

По-малко известни са историите за звездните същества, които са се чифтосвали с човешки жени, и звездните деца. След отглеждането на децата до шестгодишна възраст хората от небето се върнаха. След това всички следи от звездните деца изчезнаха. В други случаи обаче Звездните деца остават да живеят живота си като племенни старейшини.

Деца отляво отзад на Hopi Star

Според Брайън Бъркхарт, професор по американски изследвания в Калифорнийския държавен университет:

„Историите на Звездни деца са доста разпространени в родната култура. Може да има доста разнообразни форми на такива неща. Но обикновено има звезда и човешко същество, които се обединяват и от този съюз се ражда дете “, казва Буркхарт.

Когато детето навърши шест години, племето знаеше, че посетителите от небето могат да се върнат за тях. Ако не, понякога те ще станат племенни старейшини, дори в ранна възраст.

Според автора Логан Хоукс, който пише Древни извънземни от Америка:

„… някои звездни деца са изоставени, за да бъдат вплетени в племето. Много от тях по-късно в живота стават старейшини, дори в много млада възраст. И това е така, защото се смята, че те носят способността или знанието да лекуват Земята “, казва Хоукс.

Вижте Burkhart и Hawkes по-долу чрез ИСТОРИЯ:

Koyaanisqatsi: Свят извън баланса

Според легендата на Хопи, Звездните деца са тук, за да поправят Коянискаците, което означава свят извън баланса или „живот на морална корупция и смут“.

„Хопи вярват, че Земята е без кантор. Вече не е балансирано и звездните деца, които живеят сред хопи, съветват дори старейшините как да върнат Земята отново в равновесие “, казва Хоукс.

Пристигането на Синята звезда

Един ден звездните деца ще подготвят хората за пристигането на Синята звезда, къща в небето, и Качина, духовен пратеник. За теоретиците на древните астронавти това е препратка към завръщането на извънземните.

Името на Хопи за звездата Сириус е „Синята звезда Качина“.

Според старейшина на Хопи на име Бяло перо на мечия клан, Синята звезда е „жилище в небесата”, което се срива на Земята. След това Kachina, Saquasohuh, ще свали маската си по време на свещен танц на площада в селото.

Веднага пристигането на Качина ще отбележи края на Четвъртия свят.

Древен произход отбелязва, че Качина е „аналог на ангелите в християнската религия“. След това събитие период на война, разрушение и пречистване ще доведе до началото на Петия свят. Тогава оцелелите най-накрая ще живеят в мир и хармония с майката природа.

Историята за произхода на Хопи

Както може би знаете, хопи и други народи Пуебло вярват, че са се появили от живота под земята. След това, когато беше безопасно да се върнем на повърхността, те срещнаха Maasaw, пазачът на планетата.

В този момент пазачът инструктира хората да се грижат за Земята, дар за човечеството.

След това племето се разпръснало по цялата планета, за да намери „Централното място“. Интересното е, че докато племената мигрират в различни посоки, те оставят спирален петроглиф зад себе си, за да отбележат къде са пътували.

Докато се грижели за планетата, те трябвало да наблюдават велик знак в небето. Когато племето види символа, той ще маркира централното място. Един ден те пристигнаха в американския югозапад, след като видяха ярка светлина в небето.

Сега, в очакване на Синята звезда Качина, изглежда, че цикълът ще се повтори или може би все още трябва да се случи в бъдеще?

Вижте историята, илюстрирана от PBS по-долу:

Препоръчва се: Легендата за хората на мравките за индианците хопи и връзки с Анунаки

Скалата на пророчеството Хопи

Върнън Масаесва, старейшина на Хопи, обсъжда скалата на пророчествата, петроглиф близо до Орайби, Аризона.

„Преобладаващата популация на расите е преминала по материалистичен път,“ казва Масаесва. „Няма сърце. Всичко е наука и технологии. “

Когато Хопи изплуваха от земята и влязоха в Четвъртия свят, фермерът Масау ги научи да следват духовния път.

„На тази скала на пророчествата материалният път рязко свършва“, казва Масаесва. „Духовният път просто продължава.“

Интересното е, че петроглифът има три кръга, но единият остава непълен. Старейшината на Хопи казва, че непълният кръг представлява Третата световна война, която вече е започнала.

„Така че пътят на Maasaw сега е нарушен от продължаващата война и сега от глобалното затопляне, което човечеството създава.“

Сега той казва, че все още има надежда за по-добро бъдеще.

„Вярвам, че пътят на науката и технологиите все още може да бъде преплетен с мистичния път, духовен път, митичен път“, казва той. „Мисля, че може да се преплитат, както са се преплитали от самото начало, когато науката и митологията са се преплитали и са се разделяли.“

Можете да видите старейшина дядо Мартин Гашвесеома да обсъжда Скалата на пророчествата по-долу от KnewWays:

Свещената природа на водата

Когато стигаме до края на четвъртата епоха, старейшината казва, че вижда надеждата под формата на свещена вода, неразрушим жив дух.

„Правим това от хиляди години. Ние вярваме, че водата реагира на нашата енергия, на нашите емоции, на нашите молитви. “

Днес той вярва, че водата е мостът да обедини науката и технологиите с хармоничен начин на живот, ако се използва „по правилния начин“. Вместо да оставят технологията да контролира живота ни, хората трябва да се обединят като една раса, за да възстановят хармонията и любовта.

„Сега мисля, че през водата водата е мостът… тя ще ни събере отново и виждам много надежда в това“, казва той.

Препоръчва се: Учени, които постигат древни вярвания при дистанционно гледане

Звездно семе във вечен цикъл

За да получат просветление, хората трябва да разберат, че е факт, че сме свързани с всяко живо същество, космоса и Вселената. Всички ние сме звездни семена и това, което мислим и правим, влияе на всичко.

Днес нашият циничен, материалистичен свят ни учи да се подиграваме с такива представи като наивни или глупави. Мъдрите обаче осъзнават истината: това, което правим на Земята, всяка форма на живот и всеки друг има значение.

Интересното е, че Масаесва казва, че последните постижения в разбирането на квантовия свят са „това, което Хопи винаги е учил. Ние сме част от хидравличния цикъл. Ние сме преплетени с природата. ”

Въпреки че западната наука смята, че сме отделени от природата, от водата, Масаесва казва, че сме „много важна част от този цикъл“.

Когато умрем, отиваме към шестата посока, космосното море, домът на Облачните хора. Може би друго измерение?

След период на почивка, ние се връщаме към морето и безкрайния облачен цикъл.

Свързани: Руското дете от индиго: Прерадена душа от Марс с очарователни знания обърква учените

Вижте старейшината на Хопи Върнън Масаесва, обсъждаща посланията от Древните по-долу:


Препоръчано изображение: Композиция от екранни снимки чрез YouTube / ИСТОРИЯ

[ad_2]

Source link

Visited 47 times, 1 visit(s) today