Кемет – Абдел Хаким Авиан и черната земя

Окултистката Мъри Хоуп, проповядваща черна магия и студентка по класическа мистика, публикува през 1990г. книгата си ,,Im Zeichen des Sirius – Das Ratsel der agyptischen Vorzeit“ (,,Под знака на Сириус – загадката на египетската дълбока древност“). В тази книга тя споменава, че се е свързала с една група в Египет, която все още спазва древните традиции. Тя нарича тази група ,,фондация Амонит“ и обяснява, че тези хора никога не са сменяли вярата си с ислямизъм или с коптско християнство и са запазили една традиция най-малко 3000 години. Един от хората, които я подхранват и до днес е Абдел Хаким Авиан. Той е пазител на ключва, както повелява традицията.
Хаким обича да говори за древната традиция, с която се чувства толкова свързан. Като момче той бил избран от жената старейшина на племето, за да съхранява и предава традицията. Освен традиционното си кеметско образование трябва да споменем, че Хаким е завършил университетско образование в Кайро по специалността ,,Археология и египтология“ и освен това е отличен лингвист. Той е работил в университета в Лайден, Холандия и затова говори свободно холандски и немски.
Традицията на кеметите
Хората от античността наричали страната си не Египет, а KMT, което има множество различни начини на изписване: Кемит, Кемт, Кем, Ал-Кем. Езикът и хората се наричат съответно кеметски и кемети. Традицията на коренното население, както разказва Хаким, е древно учение, което се основава на устни предания, отнасящи се до време, в което не е имало писмени свидения. Това от своя страна много наподобява традицията на западноафриканските коренни жители, гриотите, които много поколения наред строго пазят и предават историята на племето си чрез подробни устни предания. Гриотът е човек, който в определена ритмична и поетична песенна форма (речитатив) казва дълги текстове, чрез които се предава значителна част от културното познание. Спомнете си за съвременния рап, който е произлязъл от старите традиции на гриотите. Така те са станали пазители на историята, на устната литература и музиката на своя народ. Докато пеят балади, разказвайки истории от прастари времена, те бият барабани и танцуват.
Какво е съхранено отпреди хиляди години?
Хаким държи на това, че Кемет (,,Черна земя“) не показва цвета на кожата или расата на кеметския народ (африканците), а наименованието произхожда от целогодишните прииждания на река Нил, които са придали на древния Кемет черния облик. Хаким подчертава също, че кеметската и африканската култура още преди повече от 10 000 години е била много напреднала.
В една от централните лекции на традиционното кеметско учение се споменава, че днешният Нил не е онази река, която са познавали праисторическите кемети. Според нея в местността, която днес представлява Западната пустиня на Египет, преди е съществувала по-дълга река. Тази древна река е наречена от различни геолози ,,пра-Нил“ или ,,прото-Нил“. По въпроса за нейното съществуване все още много се спори в научните кръгове.
Хаким обяснява, че четирите главни оазиса в Западната пустиня – Бахария, Фарафра, Дакла и Карга – са останки от този голям древен пра-Нил. Това според него е една от най-важните научни отправни точки и доказателството на фундаменталната идея, че античния Кемет е съществувал преди повече от 10 000 години, тъй като те са имали достъп до водните запаси на запад, там където днес съществува само пустиня и оазиси.
Голямата промяна настъпва според Хаким преди около 11 500 години – към края на последния ледников период. Тогава по целия свят за много кратко време настъпват промени в геофизическите и климатичните условия. Вече почти изчезнали обилните дъждове в Северна Африка, които осигурявали буйна растителност и пълноводие на езерата и реките. Това довело до драстичен спад на водата във водоизточниците и станало условие за развитие на днешната пустиня. Както за всяка една цивилизация, водата играела много важна роля за живота и в древен Кемет.
Според сведенията на Хаким Сфинксът е най-малко на 50 000 години. Съгласно тези данни и трите известни главни пирамиди са няколко хилядолетия по-стари от съвременното схващане за тяхната възраст.
Интересно е и едно друго изказване на Хаким, че така наречената пирамида на Хефрен в действителност е била първата построена върху платото. Той също споделя мнението, че Голямата пирамида в Гиза е била техническо съоръжение!
В духа на своята традиция той представя идеята за високоразвита цивилизация, чиито народи преди 10 000 години са могли да обработват твърди камъни като например гранит, диорит и алабастър с идеалната точност, което обаче напълно се игнорира от съвременните египтолози и учени.
Според Хаким кеметският народ води началото си от 42 древни племена. Тук можем да открием основата на кеметското учение. Тези 42 древни племена вероятно са били съставени от всички известни днес раси от всички народности. Така можем да стигнем до заключението, че Северна Африка е била люлката на много народи, дори и звън Африка, и хиляди години преди гърците или други по-нови високоразвити култури създава великолепно развита цивилизация. Той е убеден, че тук са прииждали много хора от запад (Атлантида) и север (Хиперборея), вероятно също и от Азия.
Хаким счита за вероятна и онази известна теория, че в ранното развитие на човечеството е имало различни вестители на културата ,,отвън“, т.е. извънземни, които в различни периоди и в различни региони на Земята са дали тласък за развитие на културата на живеещите по тези места хора.
Ако вярваме на легендите и преданията на древните египтяни и много други народи по света ,,боговете“ едно време са живели на Земята заедно с хората в една отдавна отминала златна епоха. Кои са тези богове? Дали са представители на високоразвити култури, които някога са ни посетили и са останали тук? Същото ли би било ако днес например се приземим с вертолет някъде по поречието на Амазонка и напълно естествено споделим нашите познания за света? Няма ли и ние да сме богове за коренните жители по онези земи?
Само че тази златна епоха е толкова далеч назад в човешката история, че днес са останали само малко артефакти и строително-инженерни данни. Но все пак такива съществуват… В Луксор например при разкопки изследователите се натъкват на стените на по-стар храм, върху който след това бил построен ,,нов“ храм – подобно на град Карлсруе, където старият град е построен върху стените на хилядолетен град. Това е един изпитан принцип, който е до днес се използва при строежа на църкви. Почти всяка средновековна катедрала е построена върху т. нар. езически места на келтите или германите например, т.е. на хора, които са били преследвани и убивани. Причината за това е много проста. Винаги е имало свещени места – енергийни центрове – върху които по-късно са били строени храмове, катедрали и църкви. Само ,,религията“ – култът – се е променяла в течение на вековете и хилядолетията и се е сляла в по-късното християнство – по същия начин и езическите празници на зимното и лятното слънцестоене, жътвата и други след това се превръщат в християнски (Коледа, Великден..).
Друг интересен въпрос е как и по какъв начин тези високоразвити цивилизации са достигнали до разцвет си, тъй като има факти за шумерската цивилизация например, от които по всичко личи, че този разцвет настъпва изведнъж, без каквито и да било видими предходни стадии на развитие. Как да си обясним това? И колко дълго е продължило едно такова развитие всъщност? Приличали ли са тези хора на нас? Използвали ли са език и писмена реч такива, каквито ги познаваме днес?
Днес твърдим, че само една развита писменост създава наистина развита култура или поне служи като нейна съществена основа. Може би по този въпрос мислим, твърде едностранчиво, защото е имало високоразвити култури, които в цялостното си развитие са били на по-високо равнище и са имали по-добра от нашата система за комуникация. Възможно ли е това да е било телепатията? Кой знае? Друидите например също не са записвали своите знания въпреки високото си ниво на познание. Дали са съществували и други такива напреднали култури, които не са имали своя писменост?
Не само в Египет, но и в много страни по света днес можем да видим пирамиди – в Азия, Европа, Междуречието на Канарските острови, както и в Централна и Южна Америка. Ако разгледаме всички предания от различните части на света ще открием навсякъде една и съща история. Имало едно време една златна епоха, високоразвити култури преди шумерите и потоп. Една и съща история, дошла от различни части на земното кълбо…
Същото е и с пирамидите. Преди хилядолетия древните египтяни практикували култ към Слънцето и почитали бога на Слънцето Ра. Култът към Слънцето се практикувал и от народите в Централна и Южна Америка и Полинезия. Те също почитали бога на Слънцето Ра (по света са известни 90 слънчеви божества). Същото важи и за мумифицирането на мъртвите. Този погребален култ е практикуван както от древните египтяни, така и от народите в Южна Америка. Това означава, че в древни времена е имало култура, която е била разпространена по целия свят. Това води до логичното заключение, че до далечните страни се е стигало до логичното заключение, че до далечните страни се е стигало през океана и както ще видим по-нататък и по въздуха!
инфо:http://illuminatibg.blogspot.com
Facebook Comments